INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Landgånsbröd, kantskuret400 g
- Matfett100 g
- Fyllning 1
- Asiatiska kryddor
- Matyogurt80 g
- Pepparrot riven6 tsk
- Fyllning 2
- Salt
- Majonnäs1 dl
- Tomat200 g
- Ost, riven60 g
- Svartpeppar malen
- Majonnäs200 g
- Isbergssallad400 g
- Gräddfil1 kg
- Örtkryddor
TILLAGNING
1. Tina puréerna var för sig.
Fyllning 1
1. Blanda fisk- och räkpuré, matyoghurt, pepparrot och kryddor. Smaksätt.
Fyllning 2
1. Blanda grön sparrispuré med majonnäs. Smaksätt.
Montering
1. Bred matfett på bröden.
Varva bröden med fyllning 1 (hälften) och fyllning 2.2. Lägg de kantskurna bröden ovanpå varandra, täck tårtan med resten av fyllning 1.
3. Lägg på tomathack/tomatpuré och ost. Gratinera.
Konvektionsugn 150°, 15-20 min.
Servera med sallad och gräddfilsås med örtkryddor.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Servera med grönsakstimbal/puré och gräddfilsås.
Gelékonsistens: Tjock fisk- och sparrissoppa, sid 151. Servera med tjock gräddfilsås.
Flytande konsistens: Fisk- och räksoppa, sid 151. Servera med tjock gräddfilsås.
Energi- och proteinrik kost: 0,5 port smörgåstårta. Som tillbehör serveras standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & Slätt 2008TIPS!
Toppa med t ex hackad gurka istället för tomat.
Varm smörgåstårta med två variationer på fyllning. En baserad på fisk- och räkpuré medans den andra är på sparris. Blir en fantstiskt god kombination.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)614,09 kcal
- Energi (kJ)2569,51 kJ
- Fett47,95 g
- Enkelomättade fettsyror10,31 g
- Fleromättade fettsyror15,91 g
- Mättade fettsyror17,36 g
- Fiber2,11 g
- Järn1,01 mg
- Kalcium204,71 mg
- Kalium647,85 mg
- Kolesterol126,96 mg
- Kolhydrat26,70 g
- Disackarider5,29 g
- Monosackarider2,55 g
- Sackaros0,71 g
- Magnesium52,75 mg
- Natrium408,79 mg
- Niacin2,57 mg
- Protein19,10 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten235,01 g
- Vitamin B121,40 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C14,86 mg
- Vitamin D1,07 µg
- Vitamin E3,72 mg
- Zink1,68 mg