Fläskgryta med äpple och curry

Fläskgryta med äpple och curry

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Lök gul (Klimat)
    2 st
  • Curry
    2 tsk
  • Smör fett 80 % (Klimat)
  • Röd paprika
    2 st
  • Äpple m skal (Klimat)
    2 st
  • Passerad tomat
    0,25 kg
  • Köttbuljong (Klimat)
    0,50 kg
  • Majsstärkelse (Klimat)
  • Matlagningsgrädde fett 15% (Klimat)
    2,50 dl
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1.  Tina patéerna och tärna. Hacka löken. Skär paprikan i strimlor och äpplena i småbitar.

  2. 2.  Bryn löken i matfettet och curry. Tillsätt paprika, äpple, passerad tomat, buljong och grädde.

  3. 3.  Red av med majsstärkelse. Smaksätt. Lägg i de grova paté bitarna. Hetta upp.

    TIPS!
    Servera med potatismos och grov bönpaté.

  4. Detta recept på fläskgryta med äpple och curry är lagat med Findus grova skinkpaté, som är gjord på finhackat svenskt griskött och ägg. Smaktsatta och färdiga att värma!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    313,98 kcal
  • Energi (kJ)
    1313,65 kJ
  • Fett
    9,74 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,57 g
  • Mättade fettsyror
    4,89 g
  • Fiber
    1,59 g
  • Järn
    1,51 mg
  • Kalcium
    106,21 mg
  • Kalium
    1004,58 mg
  • Kolesterol
    56,60 mg
  • Kolhydrat
    27,06 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Monosackarider
    4,64 g
  • Sackaros
    1,32 g
  • Magnesium
    65,99 mg
  • Natrium
    9193,19 mg
  • Niacin
    10,12 mg
  • Protein
    28,26 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    1,04 mg
  • Vatten
    199,92 g
  • Vitamin B12
    2,70 µg
  • Vitamin B6
    0,68 mg
  • Vitamin C
    42,80 mg
  • Vitamin D
    0,76 µg
  • Vitamin E
    1,61 mg
  • Zink
    2,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet