Kassler med risotto

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Risotto à 200 g
  • Matolja
    500 g
  • Arborioris
    4 kg
  • Gul lök, hackad
    500 g
  • Vitt vin
    3 l
  • Grönsaksbuljong, färdig
    4,50 l
  • Vitlök, hackad
    100 g
  • Vatten eller
  • Bladspenat FINDUS 96013228
    4 g
  • Grädde
    1,50 l
  • Parmesanost
    500 g
  • Salt
  • Peppar
  • Broccolibuketter FINDUS 96008187
    7,50 g
  • Tomat i klyftor
  • Kassler i skivor à 100 g
  • Kassler
    10 kg

TILLAGNING

  1. Risotto 
    1.  Fräs ris, lök och vitlök i olja. Späd med vatten/vitt vin och buljong under omrörning. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2.  Tillsätt puré, urkramad spenat, parmesanost och grädde.
    Hetta upp och smaksätt. Servera med kall eller varm kassler, broccolibuketter och tomatklyftor.

    Grov patékonsistens: Se ovan.Ersätt kassler med Grov Skinkpaté med röksmak, Findus 69515.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt kassler med kasslertimbal sid 47. Risotto ersätts med Ristimbal, Findus 61965. Sås tillagas med sopp- och såsbas, Findus 47061, palsternackspuré, parmesanost och persilja. Broccolibuketter ersätts med Broccolitimbal, Findus 29112.

    Gelékonsistens: Kasslergelé sid 131, potatismos, sås enligt timbalkonsistens förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360, broccoligelé sid 84.

    Flytande konsistens: Skinksoppa med broccoli sid 161. Servera med ostklick.

    Energi- och proteinrik kost: 0,5 port. Risotto berikas med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 och 1 tsk matfett samt grönsaker med matfett. Som tillbehör serveras standardmjölk.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt.

  3. TIPS!
    För näringstätare risotto tillsätt Berikning Majsvällingpulver, Findus 96013897.  

  4. Risotto funkar för det mesta, både som en rätt i sig men även som ett tillbehör. I detta recept serveras en god risotto med inslag av både broccolibuketter och bladspenat tillsammans med kassler. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    488,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2043,48 kJ
  • Fett
    17,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,20 g
  • Mättade fettsyror
    7,26 g
  • Fiber
    2,10 g
  • Järn
    1,54 mg
  • Kalcium
    120,84 mg
  • Kalium
    968,08 mg
  • Kolesterol
    77,92 mg
  • Kolhydrat
    45,04 g
  • Disackarider
    2,69 g
  • Monosackarider
    1,23 g
  • Sackaros
    2,07 g
  • Magnesium
    88,09 mg
  • Natrium
    6384,86 mg
  • Niacin
    8,11 mg
  • Protein
    30,60 g
  • Riboflavin
    0,40 mg
  • Tiamin
    0,58 mg
  • Vatten
    150,31 g
  • Vitamin B12
    1,03 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    7,76 mg
  • Vitamin D
    0,59 µg
  • Vitamin E
    3,48 mg
  • Zink
    4,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet