Stekt fläsk

Stekt fläsk

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 5 min. Häll stekflott över.

  4. TIPS!
    Servera med bruna bönor eller löksås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Stekt fläsk är en riktig klassiker och favorit hos många. Laga detta recept i grov patékonsistens och servera med goda tillbehör. Funkar lika bra till höst som till vinter.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    80,72 kcal
  • Energi (kJ)
    337,68 kJ
  • Fett
    2,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    0,88 g
  • Järn
    0,56 mg
  • Kalcium
    12 mg
  • Kalium
    208 mg
  • Kolesterol
    30,40 mg
  • Magnesium
    15,20 mg
  • Natrium
    720 mg
  • Niacin
    4,24 mg
  • Protein
    14,64 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,67 mg
  • Vatten
    59,60 g
  • Vitamin B12
    0,64 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin D
    0,50 µg
  • Vitamin E
    0,24 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet