Kalvsylta

Kalvsylta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Avkok
  • Morot
    1 st
  • Kryddpepparkorn
    10 g
  • Vitpepparkorn
    10 g
  • Lagerblad
    2 st
  • Vatten
    6 dl
  • Salt
  • Gul lök
    1 st
  • Avkok 2dl
  • Gelatinblad
    10 g
  • Salt
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.

  2. 2.  Blötlägg  gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och silat avkok.

  3. 3.  Tillsätt det blötlagda  gelatinet under omrörning. Smaksätt och  färgsätt. Låt stelna i kyl.

    TIPS!
    Servera kall i skivor med rödbetsgelé (se recept på vår hemsida).

  4. Bjud på kalvsylta i timbalkonsistens under jul. För att få kalvsyltan att bli ännu finare och godare, dekorera den med en klick rödbetsgelé.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    46,85 kcal
  • Energi (kJ)
    195,36 kJ
  • Fett
    2,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,02 g
  • Mättade fettsyror
    1,16 g
  • Fiber
    0,42 g
  • Järn
    0,04 mg
  • Kalcium
    8,05 mg
  • Kalium
    39,57 mg
  • Kolhydrat
    2,45 g
  • Disackarider
    0,45 g
  • Monosackarider
    0,61 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    2,66 mg
  • Natrium
    4,91 mg
  • Niacin
    0,09 mg
  • Protein
    3,54 g
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    77,54 g
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    1,23 mg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet