Korv, gratinerad

KORV, GRATINERAD

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Placera korvtimbalerna som "taktegel" i bleck eller formar.

  2. 2.  Blanda ostkräm, senap/chilisås och grädde. Smaksätt.

  3. 3.  Bred över. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Värm från djupfryst, med lock, till 70°C centrumtemperatur.

  5. 5.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  6. 6.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 10-15 min.

  7. TIPS!
    Ugnsgratinerad falukorv, ersätt korvtimbal med skinktimbal med röksmak, Findus 29116.

  8. Detta recept på gratinerad korv är en härligt krämig och god rätt med mycket fin smak.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    7699 kcal
  • Energi (kJ)
    32213 kJ
  • Fett
    813,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    206,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    21,20 g
  • Mättade fettsyror
    516,20 g
  • Fiber
    0,40 g
  • Järn
    1,50 mg
  • Kalcium
    1520 mg
  • Kalium
    2170 mg
  • Kolesterol
    2286 mg
  • Kolhydrat
    70,25 g
  • Disackarider
    53,80 g
  • Magnesium
    150 mg
  • Natrium
    480 mg
  • Niacin
    4,70 mg
  • Protein
    54,50 g
  • Riboflavin
    2,06 mg
  • Tiamin
    0,79 mg
  • Vatten
    1088 g
  • Vitamin B12
    7,80 µg
  • Vitamin B6
    0,60 mg
  • Vitamin C
    8 mg
  • Vitamin D
    2,30 µg
  • Vitamin E
    20,40 mg
  • Zink
    7,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet