Majslåda med ärtsås och tomater

Majslåda med ärtsås och tomater

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Majslåda

  2. 1. Koka upp ärtpuré, buljong och crème fraiche.

  3. 2. Blanka av såsen med matfett och smaka av med salt och peppar.

  4. Tips!

  5. Addera en liten timjankvist på majslådan vid servering.

  6. En smakrik majslåda i timbalkonsistens som även de med tugg- och sväljsvårigheter kan få njuta av. Med en god sås på ärtpuré och marinerade tomattimbaler är den en rätt som många kommer att uppskatta.

  7. 1. Tina majspuré och blanda med kvarg, Berikning, majsvälling och ägg. Smaksätt sedan med salt och peppar.

  8. 2. Lägg ärttimbalen i väl smorda bleck eller formar.

  9. 3. Häll därefter på puréblandningen och täck med riven ost.

  10. 4. Grädda med lock i 100% ånga på 100°C i cirka 1 timme.

  11. Marinerade tomattimbaler

  12. 1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i tomattimbalerna.

  13. 2. Låt tomaterna marinera i cirka 1 timme.

  14. Ärtsås

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    659,98 kcal
  • Energi (kJ)
    2761,61 kJ
  • Fett
    41,24 g
  • Enkelomättade fettsyror
    17,21 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,10 g
  • Mättade fettsyror
    16,48 g
  • Fiber
    13,35 g
  • Järn
    4,70 mg
  • Kalcium
    315,79 mg
  • Kalium
    836,03 mg
  • Kolesterol
    256,48 mg
  • Kolhydrat
    35,27 g
  • Disackarider
    13,29 g
  • Monosackarider
    1,48 g
  • Sackaros
    10,64 g
  • Magnesium
    98,81 mg
  • Natrium
    558,53 mg
  • Niacin
    5,24 mg
  • Protein
    31,12 g
  • Riboflavin
    0,74 mg
  • Tiamin
    0,78 mg
  • Vatten
    368,07 g
  • Vitamin B12
    1,52 µg
  • Vitamin B6
    0,52 mg
  • Vitamin C
    69,01 mg
  • Vitamin D
    1,33 µg
  • Vitamin E
    7,20 mg
  • Zink
    3,92 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning