Lax med fläderhollandaise, grönkål och krasse

Lax med fläderhollandaise, grönkål och krasse

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Laxfilé FINDUS 96012162
    700 g
  • Rapsolja
    3 msk
  • Salt och peppar
  • Hollandaisesås á 0,5 dl
  • Hollandaisesås FINDUS 96012382
    200 g
  • Fläderblomsaft
    0,75 dl
  • Grönsaker á 40 g
  • Grön grönsaksblandning FINDUS 96008144
    200 g
  • Rapsolja
  • Grönkål, färsk
    200 g
  • Salt och peppar
  • Krasse
    30 g
  • Potatis a´100 g
  • Kokt potatis
    1 kg

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg tinad lax på bleck och ringla på olja, salt och peppar. Sätt in i ugn på 150°C till önskad innertemperatur.

    Fläderhollandaise
    1.  Värm Hollandaisesås, Ärtpuré och flädersaft. Vispa ner Berikning Majsvälling.

  2. 2.  Lägg upp grönsaksblandningen och grönkål på bleck och ringla på olja, salt och peppar. Sätt in i ugn/varmluft med 150°C i ca 15 minuter.

  3. 3.  Servera med kokt potatis och krasse.

    Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt Grön grönsaksblandning med Grov Bönpaté, Findus 64773.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Lax och grönsaker med Lax- och fisktimbal, Findus 49616 och Grön böntimbal, Findus 29112. Servera med potatismos. Uteslut krasse.

    Gelékonsistens: Geléad lax och grönsaksgelé, se MRS, fläderhollandaise och potatismos. Uteslut krasse.

    Flytande konsistens: 90 g Lax- och fiskpuré, Findus 58989 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med fläderhollandaise.

    MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  4. Detta recept innehåller Findus laxfilé, som är renskurna laxfiléer som kommer från lax odlad i Färöarna. Portionsbitarna är lika enkla att hantera som goda att äta. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    449,33 kcal
  • Energi (kJ)
    1879,74 kJ
  • Fett
    28,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    13,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,09 g
  • Mättade fettsyror
    4,10 g
  • Fiber
    4,41 g
  • Järn
    1,83 mg
  • Kalcium
    92,65 mg
  • Kalium
    846,27 mg
  • Kolesterol
    71,50 mg
  • Kolhydrat
    25,21 g
  • Disackarider
    3,02 g
  • Monosackarider
    1,34 g
  • Sackaros
    1,81 g
  • Magnesium
    54,48 mg
  • Natrium
    214,81 mg
  • Niacin
    8,04 mg
  • Protein
    19,70 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    187,59 g
  • Vitamin B12
    2,60 µg
  • Vitamin B6
    0,67 mg
  • Vitamin C
    48,15 mg
  • Vitamin D
    8,22 µg
  • Vitamin E
    6,82 mg
  • Zink
    1,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet