Kalvsylta

Klassisk kalvsylta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gelantinblad
    16 g
  • Salt
  • Avkok
  • Morot
    1 st
  • Gul lök
    1 st
  • Vatten
    6 dl
  • Vitpepparkorn
    10 g
  • Lagerblad
    2 st
  • Salt
  • Kryddpepparkorn
    10 g
  • Röd karamellfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt. 

  2. 2.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i skivor med rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. TIPS!
    Vid ökat näringsbehov tillsätt 2 msk Findus Berikning Majsvällingpulver/port.

    Gjord på Findus kalvpuré, svenskt finpasserat kalvkött! Servera kalvsyltan i kalla skivor tillsammans med rödbetsgelé. En smakfull måltid lagad utifrån en gelékonsistensanpassad kost.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    64,75 kcal
  • Energi (kJ)
    270,80 kJ
  • Fett
    1,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,62 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,21 g
  • Mättade fettsyror
    0,42 g
  • Fiber
    0,42 g
  • Järn
    0,49 mg
  • Kalcium
    13,95 mg
  • Kalium
    154,35 mg
  • Kolesterol
    35 mg
  • Kolhydrat
    1,35 g
  • Disackarider
    0,45 g
  • Monosackarider
    0,61 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    14,83 mg
  • Natrium
    43,09 mg
  • Niacin
    4,19 mg
  • Protein
    10,93 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    114,61 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    1,23 mg
  • Vitamin D
    0,20 µg
  • Vitamin E
    0,61 mg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet