Krämig laxmousse på timbaltoast

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Laxmousse

  2. 2. Lägg äggröra på timbalen och toppa med laxmoussen.

  3. 3. Garnera eventuellt med lite örtolja.

  4. Tips!

  5. Servera gärna en klyfta citron till.

  6. En härligt lyxig toast i timbalkonsistens. Toppas med smakrik laxmousse på Laxtimbal med röksmak. Timbalkonsistensen gör att många fler kan få njuta av denna underbara rätt!

  7. 1. Mosa tinad laxtimbal med en gaffel och blanda med smetana, senap och dill.

  8. 2. Smaka av med salt och peppar.

  9. Äggröra

  10. 1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. 

  11. 2. Häll smeten i ett bleck. Tillaga med ånga i ugn på 100 grader.

  12. 3. Ta ut äggröran och rör om till en jämn konsistens. Alternativt värm äggsmeten under omrörning i en stekpanna med smör på medelvärme.

  13. Montering

  14. 1. Tina brödtimbal.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    404,11 kcal
  • Energi (kJ)
    1691 kJ
  • Fett
    34,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,84 g
  • Mättade fettsyror
    17,45 g
  • Fiber
    0,22 g
  • Järn
    1,90 mg
  • Kalcium
    111,95 mg
  • Kalium
    284,37 mg
  • Kolesterol
    410,69 mg
  • Kolhydrat
    6,31 g
  • Disackarider
    1,93 g
  • Monosackarider
    0,39 g
  • Magnesium
    24,63 mg
  • Natrium
    245,65 mg
  • Niacin
    1,71 mg
  • Protein
    17,80 g
  • Riboflavin
    0,51 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    120,17 g
  • Vitamin B12
    3,07 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    0,78 mg
  • Vitamin D
    4,50 µg
  • Vitamin E
    6,06 mg
  • Zink
    1,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet