Krämig chokladkaka

Krämig Chokladkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Smält smöret. Blanda ner chokladen i smöret och rör till en slät smet. Blanda i socker och vaniljsocker.

  2. 2.  Vispa ner Berikning Majsvälling i den tinade purén och blanda sedan ner i chokladsmeten. Tillsätt äggen.

  3. 3.  Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm) och häll i smeten. Tillaga kakan i 100°C, 100% ånga i 35 minuter, med lock eller plastfolie.

  4. 4.  Ställ gärna kakan i kyl några timmar innan servering. Servera med vispad grädde.

  5. Timbalkost: Se ovan

  6. Gelekonsistens: Fruktsoppa MRS sida 193 använd hallonpuré. Servera med en klick grädde.

  7. Flytande konsistens: Fruktsoppa MRS sida 193 använd hallonpuré. Servera med en klick grädde.

  8. TIPS!
    Servera även med färska bär. 

  9. En härligt krämig och god chokladkaka. Kakan är berikad och ger ett extra tillskott av både energi, protein och näring. En kaka som funkar lika bra till fika som till dessert. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    218,85 kcal
  • Energi (kJ)
    915,71 kJ
  • Fett
    16,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,60 g
  • Mättade fettsyror
    11,50 g
  • Fiber
    0,25 g
  • Järn
    1,94 mg
  • Kalcium
    26,07 mg
  • Kalium
    93,63 mg
  • Kolesterol
    67,62 mg
  • Kolhydrat
    15,45 g
  • Disackarider
    13,20 g
  • Monosackarider
    0,35 g
  • Sackaros
    12,32 g
  • Magnesium
    17,61 mg
  • Natrium
    70,33 mg
  • Niacin
    0,15 mg
  • Protein
    2,37 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    18,79 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2,51 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    1,14 mg
  • Zink
    0,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet