INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Chokladkaka
- Smör250 g
- Mörk choklad300 g
- Socker2 dl
- Vanilsocker0,50 msk
- Ägg4 st
- Serveringstips
- Vispgrädde200 g
TILLAGNING
1. Smält smöret. Blanda ner chokladen i smöret och rör till en slät smet. Blanda i socker och vaniljsocker.
2. Vispa ner Berikning Majsvälling i den tinade purén och blanda sedan ner i chokladsmeten. Tillsätt äggen.
3. Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm) och häll i smeten. Tillaga kakan i 100°C, 100% ånga i 35 minuter, med lock eller plastfolie.
4. Ställ gärna kakan i kyl några timmar innan servering. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Servera även med färska bär.En härligt krämigt och god choklakaka. Kakan är berikad och ger ett extra tillskott av både energi och protein.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)218,85 kcal
- Energi (kJ)915,71 kJ
- Fett16,51 g
- Enkelomättade fettsyror3,29 g
- Fleromättade fettsyror0,60 g
- Mättade fettsyror11,50 g
- Fibrer0,25 g
- Järn1,94 mg
- Kalcium26,07 mg
- Kalium93,63 mg
- Kolesterol67,62 mg
- Kolhydrater15,45 g
- Disackarider13,20 g
- Monosackarider0,35 g
- Sackaros12,32 g
- Magnesium17,61 mg
- Natrium70,33 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein2,37 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten18,79 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,51 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E1,14 mg
- Zink0,40 mg