Innovation för en mer hållbar framtid

Innovation för en mer hållbar framtid

Genom innovationsarbete breddar vi ständigt vår portfölj för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som konsument att göra hälsosamma och hållbara måltidsval.

Att äta mindre kött och samtidigt mer grönsaksbaserad mat eller fisk är inte längre en trend utan ett pågående paradigmskifte. I takt med att fler allt oftare äter vegetariskt har efterfrågan på nya, innovativa växtbaserade maträtter blivit större än någonsin. Vi på Findus vill fortsätta förändra synen på vegetarisk mat och inspirera ännu fler till att äta grönt, oavsett om du är vegan, vegetarian, flexitarian eller allätare.

Fokus på näringsinnehållet

Grönsaker är fulla av vitaminer och mineraler. Fisk är fullt av protein och, beroende på art, en källa till många viktiga näringsämnen som till exempel omega 3, selen och jod. Dessa naturliga och enkla råvaror är basen i många av våra produkter. Vi vet att dessa livsmedel kan hjälpa dig att äta lite bättre varje dag. Vi arbetar aktivt för att våra produkter ska vara så näringsrika som möjligt, både när vi tar fram nya produkter och när vi gör om redan befintliga produkter.

Näringsvärdet bevaras i frysen

Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten som Findus arbetat med sedan mitten av 40-talet. En stor del av våra grönsaker är vad vi kallar färskfrysta. Det innebär att de förvälls och fryses in inom 3-24 timmar efter det att de har skördats. Djupfrysning säkrar grönsakers vitamin- och mineralinnehåll och är nyttigare eller lika nyttiga som färska grönsaker. Även fisken i Findus frysta sortiment djupfryses 4-6 timmar efter fångst för att behålla den fina kvaliteten och det saftiga köttet.

Vårt näringsprofileringsverktyg

Med hjälp av oberoende experter har vi utformat ett näringsprofileringsverktyg som ska hjälpa oss att ta fram nya hälsosamma produkter och näringsmässigt förbättra de produkter som redan finns på marknaden. Med verktyget bedömer vi produktens övergripande näringssammansättning och klassificerar hur hälsosamt det är.
Läs mer om hur vi arbetar för att hjälpa dig som konsument att göra hälsosammare måltidsval, och om hur våra produkter kan bidra till en balanserad kost här