Upptäck och ladda ner vårt material

Här kan du enkelt ladda ner inspirerande broschyrer och informationsmaterial till ditt kök. 
Upptäck och ladda ner vårt material

Här kan du enkelt ladda ner inspirerande broschyrer och informationsmaterial till ditt kök. 

 
Framsida Special Foods Findus Care Matglädje

Findus Care Matglädje

I materialet Matglädje presenterar vi recept, produkter och förhoppningsvis massor av inspiration inom alla nivåer av konsistenser. Allt från normal konsistens till tunnflytande.

Matglädje för alla 2022

Matglädje för alla

Mat med förändrad konsistens vid ät - och sväljsvårigheter och berikad mat.

Timbalfolder

Inspiration med Timbaler

Timbalkonsistens serveras vid ät- och sväljsvårigheter, måttliga till grava. Passande för dem som hamstrar mat i kinderna eller där måltiden tar lång tid. – Mjuk, slät, kort och sammanhållande konsistens.

Omslaget för Findus Special Foods folder "Tre rätters" med receptinspiration

Trerätters!

Med våra puréer kan du snabbt och lätt laga goda förrätter, huvudrätter och desserter. Här finns smarriga recept som passar alla!

Findus Special Foods framsida folder med timbalrecept på spenatpuré

Timbalrecept med spenatpuré

Med spenat är möjligheterna många. I denna receptfolder finns alla våra favoritrecept med spenat. Recepten är anpassade för de som önskar timbalkonsistens. 

Lättlagat med puréer från Findus

Lättlagat med puréer

Puréer ger dig snabbt och gott resultat i köket! Här ger vi tips och recept på olika rätter där våra puréer spelar huvudrollen.

Findus Special Foods folder med fokus på berikade recept

Berikade recept

Berikade recept med Sopp- och såsbas, berikad och Berikning Majsvälling. Läs om produkterna och få tips på tillagning och olika recept.

Julmat i timbalkonsistens inspirationsblad framsida

Julmat i timbalkonsistens

Maten spelar ofta en central roll i julfirandet. Med vårt breda sortiment och våra inspirerande recept kan du enkelt laga en härligt välfylld och konsistensanpassad julbuffé till alla matgäster.

S850 Dagens Soppa folder

Dagens soppa med puréer

Här ger vi tips och recept på olika soppor, med fokus på spenatpuré. Soppor är något många ser fram emot och som går att variera och äta ofta.

Smakrika mål inspirationsblad framsida

Smakrika mål

Våra puréer ger dig snabbt och gott resultat i köket! Här ger vi er 6 smakrika recept gjorda på våra puréer.

Matglädje ger livskvalitet  inspirationsblad framsida

Matglädje ger livskvalitet

Att få i sig näringsriktig och energirik kost med rätt konsistens är lika viktigt för att leva som att kunna andas - det borde vara en självklarhet att alla ska ha rätt att få känna sig mätta.

Rätt med plätt inspirationsblad framsida

Rätt med plätt!

Vår mjuka, helt släta Pannkaksplätt är en liten och mångsidig timbal som passar till såväl maträtter som desserter och bakelser. Här ger vi tips på 8 enkla och goda recept.

Mangoblad inspirationsblad framsida

Smått & gott med Findus Mangopuré

En folder dedikerad till vår härliga Mangopuré. Vår Mangopuré är värmebehandlad, slät och osötad vilket gör den enkel att arbeta med. Här hittar ni inspiration till 5 goda men enkla rätter.

Framsida recept och inspirationsblad "läckert och gottt" med blåbärspuré

Läckert gott med Findus Blåbärspuré

En folder dedikerad till vår goda Blåbärspuré. Vår Blåbärspuré är värmebehandlad, slät och osötad vilket gör den enkel att arbeta med. Här hittar ni inspiration till 5 goda men enkla rätter.


Mätt rätt och slätt  inspirationsblad framsida

Kokbok Mätt Rätt & Slätt

Kokbok för storhushåll, bestående av drygt 300 recept och serveringsförslag avseende konsistenserna; grov paté, timbal, gelé, flytande samt energi- och proteinrik kost. Kokboken innehåller också tips & råd. Gratis för våra kunder. Kontakta din Findus specialist för beställning.

Faktablad om berikning majsvälling

Berikning Lathund

Behöver du extra näringstät mat? Använd då berikning majsvälling, som ger extra energi! Här hittar du en lathund för hur berikningen ska doseras och hur man kan använda den.

Välling med fullkorn info blad

Välling med fullkorn

Varma och goda stunder med fyllig Välling med fullkorn! Smakar gott både till frukost, mellanmål och kvällsmål. Här hittar ni vår vällingmeny med tips för en varierad och balanserad kost.

Special foods konsistensguide

Konsistensguide A4-blad

Konsistensguiden hjälper er att enkelt kunna hitta rätt anpassad konsistens för varje behov. Nu kan alla känna matglädje med rätt konsistens. Ladda ner vår konsistensguide!

Näringstäta mellanmål och desserter inspirationsblad framsida

Näringstäta aptitretare, mellanmål och desserter

Mat som är näringstätt och näringsrätt för att minska risken för undernäring. Goda tips, råd och recept som ökar matglädjen för alla dem som behöver det som mest.

Hallonpuréer inspirationsblad framsida

Festliga tips med Findus Hallonpuré

En folder dedikerad till vår fantastiska Hallonpuré. Här hittar ni inspiration och tips till 5 festliga, goda men enkla rätter, bland annat en härlig hallonpannacottatårta.

Nybakat inspirationsblad framsida

Nybakat! Berikade recept från Findus

Baka med berikning! Här kommer inspiration på 9 enkla och goda recept på bröd, bullar och kakor som kan serveras som mellanmål eller som fikabröd till kaffet.

Findus finger food inspirationsblad framsida

Finger Food - Tips & Recept

"Finger Food" är små munsbitar som inte kladdar och som är enkla att plocka upp och äta med händerna. I denna folder ger vi er recept och tips vid servering av Finger Food.

Fakta tabell finger foods ett måltidskoncept

Finger Food - ett måltidskoncept!

Få tips på Finger Food alternativ, små munsbitar som är enkla att äta med händerna. Här får ni förslag på hur man enkelt byter ut till greppvänliga matbitar på den vanliga menyn.

Timbaler av puréer inspirationsblad framsida

Timbaler! Recept med puréer från Findus

Ni kan enkelt laga egna timbaler med våra Fisk- och Köttpuréer som bas. Här får ni tips på 5 goda och enkla recept som passar bra till veckans matsedel.

Mustiga soppor  inspirationsblad framsida

Mustiga sopprecept med Findus Grönsakspuréer

Med denna folder har vi tagit fram goda sopprecept gjorda med Findus grönsakspuréer. Dessa smakrika 6 sopprecept blir som en höjdpunkt att se fram emot.

Special foods inspirationsblad flytande konsistens

Flytande konsistens

En folder med fokus på flytande konsistens. Fylld med grundrecept på varma soppor, mellanmål samt efterrätter men också tips och mångsidiga matsedelsförslag för 3 veckor.

  • Smakrika mål

Beställningsuppgifter