INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Hickory Liquid Smoke1 krm
- Buljongpulver
- Röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.Kasslerkryddad gelé som är lagad på Findus skinkpuré, som är gjort på finpasserat skinka som är utmärkt att använda för matlagning.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)117,50 kcal
- Energi (kJ)492 kJ
- Fett7,80 g
- Enkelomättade fettsyror3,70 g
- Fleromättade fettsyror1,30 g
- Mättade fettsyror2,45 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium60 mg
- Kalium150 mg
- Kolhydrater5 g
- Magnesium33 mg
- Niacin3,65 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,60 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,70 mg