Kasslerkryddad gelé

KASSLERKRYDDAD GELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i skivor med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

  5. Kasslerkryddad gelé som är lagad på Findus skinkpuré, som är gjort på finpasserat skinka som är utmärkt att använda för matlagning. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    117,50 kcal
  • Energi (kJ)
    492 kJ
  • Fett
    7,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,30 g
  • Mättade fettsyror
    2,45 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    60 mg
  • Kalium
    150 mg
  • Kolhydrater
    5 g
  • Magnesium
    33 mg
  • Niacin
    3,65 mg
  • Protein
    6,95 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,60 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet