
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hoki filébit, MSC FINDUS 96013150650 g
- Citronpeppar och salt efter tycke1 msk
- Sås
- Crème Fraiche5,25 dl
- Ostcrème3,75 dl
- Maizenamjöl75 g
- Purjolök100 g
- Fiskfond20 g
- Dragon0,50 msk
- Dill, hackad0,25 dl
- Citronpeppar
- Salt, peppar
- Matfett50 g
- Potatismos
- Potatis1 kg
- Berikning MAjsvällingpulver FINDUS 96012868100 g
- Broccolibuketter FINDUS 96008187100 g
- Matfett50 g
TILLAGNING
1. Lägg tinad fisk på GN bleck och strö citronpeppar och salt på.
TIPS!
Om ni använder fryst fisk så öka majstärkelsemängen till 75 g/10 portioner.Servera en variant på fiskgratäng till middag i veckan. Här med både blomkål och broccoli i gratängen, vilket ger mer smak och blir fantastiskt gott.
Sås
1. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.2. Sätt i ugn 160˚C varmluft ca 15-20 minuter.
3. Servera med potatismos och broccoli. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett i potatismoset.
Grov patékonsistens: Se ovan. Servera med välkokt broccoli.
Timbalkonsistens: Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119. Sila såsen. Ersätt broccoli med Broccoli timbal, Findus 29112.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Sila och förtjocka såsen med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS, med broccoliklick.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)471,42 kcal
- Energi (kJ)1972,12 kJ
- Fett26,28 g
- Enkelomättade fettsyror6,56 g
- Fleromättade fettsyror1,58 g
- Mättade fettsyror16,40 g
- Fibrer3,66 g
- Järn2,50 mg
- Kalcium185,33 mg
- Kalium887,40 mg
- Kolesterol95,54 mg
- Kolhydrater38,90 g
- Disackarider6,71 g
- Monosackarider3,76 g
- Sackaros0,77 g
- Magnesium58,77 mg
- Natrium574,19 mg
- Niacin3,72 mg
- Protein18,24 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten209,69 g
- Vitamin B120,57 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C56,90 mg
- Vitamin D2,56 µg
- Vitamin E3,97 mg
- Zink1,01 mg