Räktårta

RÄKTÅRTA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Digestivekex
    20 g
  • Matfett
    10 g
  • Gelatinblad
    1,60 g
  • Gräddfil
    0,50 dl
  • Tomatpuré
    2 g
  • Matlagningssenap
    2 g
  • Dill, finhackad
  • Salt
  • Tomatgelé (se recept sid 141 i MRS)

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet.

  2. 2.  Smält matfettet. Blanda med kexsmulorna. Fördela smulorna jämt i botten på en form.

  3. 3.  Värm purén och smält gelatinet i purén. Blanda puré och gräddfil och smaksätt.

  4. 4.  Häll ovanpå kexblandningen. Låt stelna i kyl. Lägg upp på fat och dekorera med tomatgelé och dill.

  5. TIPS!
    Servera med gräddfilssås. Vid Gelékonsistens uteslut botten. Dekorera med hela räkor, det ser festligt ut.

  6. Räktårta - ett festligare middagsalternativ. Detta recept är lagat med mycket god smak och i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    283,89 kcal
  • Energi (kJ)
    1187,89 kJ
  • Fett
    18,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,01 g
  • Mättade fettsyror
    11,06 g
  • Fibrer
    0,77 g
  • Järn
    0,43 mg
  • Kalcium
    81,06 mg
  • Kalium
    322,45 mg
  • Kolesterol
    67,75 mg
  • Kolhydrater
    15,74 g
  • Disackarider
    4,97 g
  • Monosackarider
    0,25 g
  • Sackaros
    3,22 g
  • Magnesium
    26,73 mg
  • Natrium
    227,21 mg
  • Niacin
    1,50 mg
  • Protein
    13,49 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    85,98 g
  • Vitamin B12
    0,85 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    0,70 mg
  • Vitamin D
    1,03 µg
  • Vitamin E
    1,45 mg
  • Zink
    0,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet