
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Digestivekex20 g
- Matfett10 g
- Gelatinblad1,60 g
- Gräddfil0,50 dl
- Matlagningssenap2 g
- Tomatpuré2 g
- Salt
- Dill, finhackad
- Tomatgelé (se recept sid 141 i MRS)
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet.
2. Smält matfettet. Blanda med kexsmulorna. Fördela smulorna jämt i botten på en form.
3. Värm purén och smält gelatinet i purén. Blanda puré och gräddfil och smaksätt.
4. Häll ovanpå kexblandningen. Låt stelna i kyl. Lägg upp på fat och dekorera med tomatgelé och dill.
TIPS!
Servera med gräddfilssås. Vid Gelékonsistens uteslut botten. Dekorera med hela räkor, det ser festligt ut.Räktårta - ett festligare middagsalternativ. Detta recept är lagat med mycket god smak och i timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)283,89 kcal
- Energi (kJ)1187,89 kJ
- Fett18,51 g
- Enkelomättade fettsyror5,09 g
- Fleromättade fettsyror1,01 g
- Mättade fettsyror11,06 g
- Fiber0,77 g
- Järn0,43 mg
- Kalcium81,06 mg
- Kalium322,45 mg
- Kolesterol67,75 mg
- Kolhydrat15,74 g
- Disackarider4,97 g
- Monosackarider0,25 g
- Sackaros3,22 g
- Magnesium26,73 mg
- Natrium227,21 mg
- Niacin1,50 mg
- Protein13,49 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten85,98 g
- Vitamin B120,85 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C0,70 mg
- Vitamin D1,03 µg
- Vitamin E1,45 mg
- Zink0,65 mg