Spenatsoppa med citrongrädde och riven kavring

Spenatsoppa med citrongrädde och riven kavring

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Servera soppan med en klick citrongrädde och riven kavring.

  3. Grov patékonsistens: enligt recept.

  4. Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt kavring med hackad Brödtimbal.

  5. Gelékonsistens: förtjocka soppan med Thick & Easy™. Uteslut kavring.

  6. Flytande konsistens: se timbalkonsistens. Uteslut kavring.

  7. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  8. Tips!

  9. Toppa spenatsoppan med riven citronzest.

  10. Spenatsoppa lagad på vår spenatpuré som ger soppan den fina gröna färgen. Citrongrädden ger soppan en härlig fräschör. Att laga en god soppa med våra puréer är både enkelt och lätt.

  11. 1. Koka upp spenatpuré, buljong, äpplejuice och vispgrädde. Låt sjuda 5 minuter.

  12. 2. Vispa i Berikning Majsvälling och koka upp.

  13. 3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot. 

  14. Citrongrädde

  15. 1. Blanda vispgrädde med pressad citron och rör ihop.

  16. 2. Låt stå i ca 10 - 15 min så den tjocknar.

  17. Kavring

  18. 1. Riv kavringen på ett rivjärn och stek i olja några minuter.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    250,71 kcal
  • Energi (kJ)
    1048,94 kJ
  • Fett
    20,64 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,62 g
  • Mättade fettsyror
    11,32 g
  • Fiber
    1,72 g
  • Järn
    2,92 mg
  • Kalcium
    184,99 mg
  • Kalium
    652,04 mg
  • Kolesterol
    45,26 mg
  • Kolhydrat
    10,80 g
  • Disackarider
    3,81 g
  • Monosackarider
    1,73 g
  • Sackaros
    0,16 g
  • Magnesium
    85,32 mg
  • Natrium
    400,15 mg
  • Niacin
    2,16 mg
  • Protein
    5,18 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    241,14 g
  • Vitamin B12
    0,22 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    61,59 mg
  • Vitamin D
    1,20 µg
  • Vitamin E
    5,07 mg
  • Zink
    1,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet