INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Katrinebergs Blåbärskaka à 100 g
- Matfett150 g
- Vetemjöl3 dl
- Bakpulver1 tsk
- Socker45 g
- Fyllning
- Socker180 g
- Ägg24 st
- Kesella250 g
- Vispgrädde100 g
- Citronsaft10 g
- Vetemjöl0,50 dl
- Vispgrädde2,50 dl
TILLAGNING
Pajdeg
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.
Kavla eller tryck ut degen i formen.
Fyllning
1. Vispa ägg och socker. Rör ner kesella, vispgrädde, citronsaft och vetemjöl.
2. Häll blandningen i pajskalet. Ringla över den tinade purén. Grädda i kombiugn 150C, ca 55 min.36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut pajdeg.
Flytande konsistens: Blåbärssoppa, se MRS. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.Findus blåbärspuré ger fin färg, smak och arom åt alla desserter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)645,87 kcal
- Energi (kJ)2702,63 kJ
- Fett42,88 g
- Enkelomättade fettsyror14,31 g
- Fleromättade fettsyror5,39 g
- Mättade fettsyror19,13 g
- Fibrer1,24 g
- Järn2,70 mg
- Kalcium190,86 mg
- Kalium311,94 mg
- Kolesterol537,32 mg
- Kolhydrater41,56 g
- Disackarider24,59 g
- Monosackarider1,52 g
- Sackaros22,63 g
- Magnesium28,03 mg
- Natrium372,52 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein23,49 g
- Riboflavin0,73 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten166,79 g
- Vitamin B122,42 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C1,90 mg
- Vitamin D3,59 µg
- Vitamin E10,28 mg
- Zink2,26 mg