Smulpaj med rabarber

SMULPAJ MED RABARBER

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg
  • Matfett
    125 g
  • Vetemjöl
    2,50 dl
  • Utgått-bakpulver
    1 tsk
  • Utgått-strösocker
    3,50 msk
  • Fyllning
  • Rabarberpuré FINDUS 27799
    500 g
  • Utgått-strösocker
    5,50 msk

TILLAGNING

  1. Pajdeg
    1.  Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.

  2. Fyllning
    1.  Tina purén och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i bleck eller form. Smula över pajdegen och grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min.

  3. Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie. Ta av locket 10 min före pajen är klar.

  4. Gelékonsistens: Kräm (se recept sid 173) använd rabarberpuré. Servera med vispad grädde.

  5. Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd rabarberpuré. Servera med vispad grädde.

  6. TIPS!
    Servera med vaniljsås.

  7. Smulpaj med rabarber är alltid en god och mycket uppskattad dessert att bjuda på. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    207,68 kcal
  • Energi (kJ)
    869,33 kJ
  • Fett
    10,49 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,42 g
  • Mättade fettsyror
    6,87 g
  • Fibrer
    2,45 g
  • Järn
    0,30 mg
  • Kalcium
    121,14 mg
  • Kalium
    145,60 mg
  • Kolesterol
    32 mg
  • Kolhydrater
    25,73 g
  • Disackarider
    11,54 g
  • Sackaros
    11,47 g
  • Magnesium
    5,07 mg
  • Natrium
    119,31 mg
  • Niacin
    0,15 mg
  • Protein
    1,64 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    2,08 g
  • Vitamin C
    5,50 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    0,26 mg
  • Zink
    0,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet