INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Matfett125 g
- Vetemjöl2,50 dl
- Utgått-bakpulver1 tsk
- Utgått-strösocker3,50 msk
- Fyllning
- Rabarberpuré FINDUS 27799500 g
- Utgått-strösocker5,50 msk
TILLAGNING
Pajdeg
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.Fyllning
1. Tina purén och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i bleck eller form. Smula över pajdegen och grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min.Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie. Ta av locket 10 min före pajen är klar.
Gelékonsistens: Kräm (se recept sid 173) använd rabarberpuré. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd rabarberpuré. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Servera med vaniljsås.Smulpaj med rabarber är alltid en god och mycket uppskattad dessert att bjuda på.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)207,68 kcal
- Energi (kJ)869,33 kJ
- Fett10,49 g
- Enkelomättade fettsyror2,39 g
- Fleromättade fettsyror0,42 g
- Mättade fettsyror6,87 g
- Fibrer2,45 g
- Järn0,30 mg
- Kalcium121,14 mg
- Kalium145,60 mg
- Kolesterol32 mg
- Kolhydrater25,73 g
- Disackarider11,54 g
- Sackaros11,47 g
- Magnesium5,07 mg
- Natrium119,31 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein1,64 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten2,08 g
- Vitamin C5,50 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E0,26 mg
- Zink0,12 mg