8 stycken färsbullstimbal på en vit blank tallrik med lite timjan bakom

96008623

Färsbullstimbal 10 g

En god köttimbal gjord på både svensk finpasserad oxpuré och svensk finpasserad skinkpuré. Det är en så kallad blandtimbal. Puréerna har blandats med ägg och en god smaksättning. Servera gärna som en köttbullerätt tillsammans med ärttimbalen.

Vikt

2,52kg Ca 252st á 10g

Kötthalt

36%

GTIN

7310500055985

Tillagning

Lägg djupfrysta timbaler i ett bleck. Häll lite vatten/buljong i botten (ca 1 dl per 1/1 GN) och pensla med olja eller matfett före uppvärmning. Värm med lock till 70°C centrumtemperatur. Förvärm ugnen. Tillaga i 100 % ånga, 100°C cirka 7 minuter.
Mikrougn (750 W), 160 gram, cirka 3-4 minuter.

Ingredienser

ÄGGVITA, nötkött 18 %, griskött 18 %, ÄGGULA, modifierad majsstärkelse, lök, rapsolja, sojasås (vatten, SOJABÖNOR, VETE, salt), katrinplommonpuré, salt, nötköttsbuljong, karamelliserat socker, kryddor, socker, solrosolja och kryddextrakt. *Ingående veteprotein innehåller ej gluten.

Näringsvärde per 100 g

  • Energi (kJ)
    817 kJ
  • Energi (kcal)
    195 kcal
  • Fett
    12 g
  • - varav mättat fett
    3.6 g
  • Kolhydrat
    8.8 g
  • - varav sockerarter
    1.5 g
  • Fiber
    0.3 g
  • Protein
    13 g
  • Salt
    1 g
Alla näringsvärden