INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ananasgelé med vaniljkvarg
- Socker0,50 msk
- Gelatinblad0,75 st
- Vaniljkvarg
- Kesella 10%15 g
- Vaniljsocker0,50 tsk
- Vispgrädde 40%15 g
TILLAGNING
1. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen.
2. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.
3. Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.
4. Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.
TIPS!
Denna dessert går bra att göra på vilken fruktpuré som helst.En ljuvlig dessert av annans i gelekonsistens. Lika god att njuta av sommar som vinter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)132,41 kcal
- Energi (kJ)553,98 kJ
- Fett7,66 g
- Enkelomättade fettsyror1,86 g
- Fleromättade fettsyror0,22 g
- Mättade fettsyror4,84 g
- Fibrer0,48 g
- Järn0,10 mg
- Kalcium30,29 mg
- Kalium83,23 mg
- Kolesterol21,95 mg
- Kolhydrater12,34 g
- Disackarider10,64 g
- Monosackarider1,50 g
- Sackaros9,80 g
- Magnesium8,67 mg
- Natrium10,13 mg
- Niacin0,18 mg
- Protein3,35 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten53,78 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C6,06 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E0,20 mg
- Zink0,15 mg