INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blåbärsgröt
- Rundkornigt/grötris50 g
- Socker1,50 msk
- Mjölk3 dl
- Kvarggrädde
- Kesella150 g
- Vispgrädde1,50 dl
TILLAGNING
Blåbärsgröt
1. Koka riset med mjölken enl anvisning på förpackningen.
2. Blanda blåbärspuré med risgrynsgröten och smaksätt med socker. Kyl ner.
Kvarggrädde
1. Vispa grädde löst och blanda med kvarg. Smaksätt med vaniljsocker.
2. Varva blåbärsgröt och kvarggrädde i vackra glas. Ställ kallt minst 1 timme.
TIPS!
Toppas med blåbär och citronmeliss.
Blåbärszebra med kvarggrädde är ett perfekt och näringsrikt mellanmål eller dessert.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)129,32 kcal
- Energi (kJ)541,07 kJ
- Fett8,47 g
- Enkelomättade fettsyror2,08 g
- Fleromättade fettsyror0,24 g
- Mättade fettsyror5,39 g
- Fiber0,52 g
- Järn0,12 mg
- Kalcium67,49 mg
- Kalium103,39 mg
- Kolesterol24,96 mg
- Kolhydrat9,44 g
- Disackarider4,48 g
- Monosackarider0,90 g
- Sackaros2,17 g
- Magnesium8,39 mg
- Natrium56,38 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein3,70 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten60,03 g
- Vitamin B120,34 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C0,99 mg
- Vitamin D0,32 µg
- Vitamin E0,19 mg
- Zink0,33 mg