INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Crème fraiche40 g
- Utgått-strösocker1 tsk
- Vaniljsocker1 krm
- Gelatinblad1,60 g
- Svart vinbärssås
- Vatten1,50 msk
- Utgått-strösocker1 tsk
- potatismjöl1 krm
TILLAGNING
Exotisk blanchmangé
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.2. Blanda puré, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt gelatinet. Smaka av.
3. Häll upp i bleck eller formar. Låt stelna i kyl.
Svart vinbärssås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker. Låt svalna.2. Servera blanchmangén med vinbärssåsen.
TIPS!
Både gelatinblad och gelatinpulver måste blötläggas.Exotisk blanchmangé, dessert i gelékonsistens som serveras med vinbärssås. En frukig lättugad efterrätt med mycket smak.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)218,83 kcal
- Energi (kJ)922,35 kJ
- Fett13,79 g
- Fleromättade fettsyror0,03 g
- Mättade fettsyror8,80 g
- Fibrer2,66 g
- Järn0,40 mg
- Kalcium2,40 mg
- Kalium75,40 mg
- Kolhydrater21,35 g
- Disackarider8,50 g
- Sackaros8,50 g
- Magnesium3,97 mg
- Natrium0,60 mg
- Niacin0,10 mg
- Protein1,86 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten22,66 g
- Vitamin C37,50 mg
- Zink0,08 mg