Fruktgelé

FRUKTGELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 3714, Aprikospuré 3711, Blåbärspuré 3721, Exotisk fruktpuré 3704, Hallonpuré 3748, Kiwipuré 44291, Mangopuré 3779, Päronpuré 87642, Rabarberpuré 27799 eller Svart vinbärspuré 3724.

  2. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré och vatten.

  3. 2.  Tillsätt gelatinet, och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Häll upp i bleck eller portionsglas.

  4. 3.  Låt stelna i kyl. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

  5. TIPS! Undvik att använda Ananaspuré i fruktfromage då den inte får bra konsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    51,62 kcal
  • Energi (kJ)
    215,33 kJ
  • Fett
    0,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,12 g
  • Fibrer
    1,14 g
  • Järn
    0,30 mg
  • Kalcium
    13,56 mg
  • Kalium
    114,31 mg
  • Kolhydrater
    11,27 g
  • Disackarider
    6,38 g
  • Sackaros
    6,38 g
  • Magnesium
    9,30 mg
  • Natrium
    0,81 mg
  • Niacin
    0,24 mg
  • Protein
    0,48 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    37,53 g
  • Vitamin C
    18 mg
  • Zink
    0,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet