INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad240 g
- Strösocker5 msk
- Vatten3,75 dl
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré och vatten.
2. Tillsätt gelatinet, och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Häll upp i bleck eller portionsglas.
3. Låt stelna i kyl. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
TIPS! Undvik att använda Ananaspuré i fruktfromage då den inte får bra konsistens.
Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 96008536, Aprikospuré 96012399, Blåbärspuré 96012384, Exotisk fruktpuré 96008535, Hallonpuré 96012417, Mangopuré 96008225, Päronpuré 96008715 eller Svart vinbärspuré 96012400.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)134,59 kcal
- Energi (kJ)563,15 kJ
- Fett0,15 g
- Enkelomättade fettsyror0,01 g
- Fleromättade fettsyror0,07 g
- Mättade fettsyror0,02 g
- Fiber1,14 g
- Järn0,20 mg
- Kalcium15,06 mg
- Kalium83,30 mg
- Kolhydrat11,32 g
- Disackarider6,74 g
- Monosackarider4,38 g
- Sackaros6,74 g
- Magnesium14,82 mg
- Natrium9,09 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein20,93 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten93,79 g
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C36,48 mg
- Vitamin E0,33 mg
- Zink0,17 mg