Fruktkräm

FRUKTKRÄM

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 3714, Aprikospuré 3711, Blåbärspuré 3721, Exotisk fruktpuré 3704, Hallonpuré 3748, Kiwipuré 44291, Mangopuré 3779, Päronpuré 87642, Rabarberpuré 27799 eller Svart vinbärspuré 3724.

  2. 1.  Blanda vatten och potatismjöl/tapiokastärkelse. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

  3. 2.  Servera med mjölk eller vispad grädde.

  4. TIPS!
    Fruktpuré är näringsmässigt jämförbart med motsvarande hel frukt.

    Fruktkräm är ett utmärkt val för dessert eller mellanmål. Servera det tillsammans med mjölk eller vispad grädde för ett komplett mål. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    76,20 kcal
  • Energi (kJ)
    318,25 kJ
  • Fett
    0,17 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,11 g
  • Fibrer
    1,16 g
  • Järn
    0,32 mg
  • Kalcium
    16,66 mg
  • Kalium
    106,33 mg
  • Kolhydrater
    17,31 g
  • Disackarider
    6,40 g
  • Monosackarider
    0,05 g
  • Sackaros
    6,39 g
  • Magnesium
    9,45 mg
  • Natrium
    2,70 mg
  • Niacin
    0,22 mg
  • Protein
    0,52 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    101,31 g
  • Vitamin C
    16,50 mg
  • Zink
    0,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet