INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vatten1,25 dl
- Potatismjöl/Tapiokastärkelse1 tsk
- Utgått-strösocker1 msk
TILLAGNING
Jordgubbspuré kan med fördel ersättas med Blåbärspuré Hallonpuré eller Svart vinbärspuré.
1. Blanda vatten och potatismjöl/tapiokastärkelse. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.
2. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Vid Gelékonsistens red med ytterligare potatismjöl eller Thick & Easy™.Lättsmält fruktsoppa som går utmärkt att anpassa till gelékonsistens. Perfekt som dessert!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)97,26 kcal
- Energi (kJ)406,04 kJ
- Fett0,23 g
- Fibrer1,48 g
- Järn0,02 mg
- Kalcium5,93 mg
- Kalium1,48 mg
- Kolhydrater22,07 g
- Disackarider12,76 g
- Monosackarider0,02 g
- Sackaros12,76 g
- Magnesium1,20 mg
- Natrium2,95 mg
- Protein0,64 g
- Vatten125,69 g
- Zink0,01 mg