Geléhallon
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Socker225 g
- Vatten1 dl
- Glukossirap75 g
- Citronsyra5 g
- Gelatinblad21 g
- Strösocker till rullning
TILLAGNING
1. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
2. Koka socker, vatten och glukossirap i en kastrull till 140-145°C.
3. Värm under tiden hallonpuré i en kastrull. Häll purén i sockerlösningen och värm på nytt till 115°C.
4. Krama ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyra i kastrullen. Häll upp i oljade små silikonformar. Låt stelna.
Blir ca 8-10 gelehallon/portion
TIPS!
Det går även bra att göra hallonremmar av receptet. Häll ut ett tunt lager på en siliconmatta eller oljat bakplåtspapper, låt stelna i rumstempratur i ett dygn. Skär remmarna och doppa i strösocker.Geléhallon är ett festligt alternativ när du vill lyxa till det. Lagad på vår smakrika hallonpuré - enkelt och gott!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)131,15 kcal
- Energi (kJ)550,33 kJ
- Fett0,11 g
- Enkelomättade fettsyror0,01 g
- Fleromättade fettsyror0,07 g
- Mättade fettsyror0,01 g
- Fiber0,83 g
- Järn0,23 mg
- Kalcium5,36 mg
- Kalium45,96 mg
- Kolhydrat29,70 g
- Disackarider22,66 g
- Monosackarider0,61 g
- Sackaros22,66 g
- Magnesium6,40 mg
- Natrium1,32 mg
- Niacin0,11 mg
- Protein2,03 g
- Riboflavin0,01 mg
- Vatten30,38 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C5,63 mg
- Vitamin E0,31 mg
- Zink0,07 mg