
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hallonpannacotta à 100 g
- 1,20 kg
- Gelatinblad120 g
- Vispgrädde7,50 l
- Vaniljstång20 st
- Strösocker8 dl
- Citron pressad1 dl
- Hallongelé à 1 msk
- Gelatinblad40 g
- Vitt vin1 l
- Vaniljstång10 st
- Florsocker5 kg
- Bär
TILLAGNING
Pannacotta
1. Tina purén. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädde samt vaniljstång, socker och citron. Tag från värmen.2. Tillsätt puré och gelatin under omrörning. Smaka av. Häll upp i portionsglas eller formar. Låt stelna i kyl.
Hallongelé
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatinet och florsocker.2. Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt dem. Smaka av.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl. Dekorera med bär.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Vaniljstång kan ersättas med vaniljsocker.Vår vackert gylleneröda puré är gjord på passerade hallon, som passar perfekt till desserter. Purén är helt utan tillsatt socker endast 100% hallon.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)528,85 kcal
- Energi (kJ)2212,67 kJ
- Fett29,81 g
- Enkelomättade fettsyror7,42 g
- Fleromättade fettsyror0,78 g
- Mättade fettsyror19,04 g
- Fibrer0,82 g
- Järn0,26 mg
- Kalcium61,52 mg
- Kalium126,74 mg
- Kolesterol84,87 mg
- Kolhydrater60,10 g
- Disackarider58,95 g
- Monosackarider0,69 g
- Sackaros56,95 g
- Magnesium12,06 mg
- Natrium19,44 mg
- Niacin0,15 mg
- Protein3,16 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten69,45 g
- Vitamin B120,27 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C5,86 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E1,07 mg
- Zink0,30 mg