Hallonpannacotta med hallongelé

Hallonpannacotta med hallongelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Pannacotta
    1.  Tina purén. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
    Koka upp grädde samt vaniljstång, socker och citron. Tag från värmen.

  2. 2.  Tillsätt puré och gelatin under omrörning. Smaka av. Häll upp i portionsglas eller formar. Låt stelna i kyl.

    Hallongelé
    1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatinet och florsocker.

  3. 2.  Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt dem. Smaka av.
    Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl. Dekorera med bär.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Se ovan.

    Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  4. TIPS!
    Vaniljstång kan ersättas med vaniljsocker.

  5. Vår vackert gylleneröda puré är gjord på passerade hallon, som passar perfekt till desserter. Purén är helt utan tillsatt socker endast 100% hallon. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    528,85 kcal
  • Energi (kJ)
    2212,67 kJ
  • Fett
    29,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,42 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,78 g
  • Mättade fettsyror
    19,04 g
  • Fibrer
    0,82 g
  • Järn
    0,26 mg
  • Kalcium
    61,52 mg
  • Kalium
    126,74 mg
  • Kolesterol
    84,87 mg
  • Kolhydrater
    60,10 g
  • Disackarider
    58,95 g
  • Monosackarider
    0,69 g
  • Sackaros
    56,95 g
  • Magnesium
    12,06 mg
  • Natrium
    19,44 mg
  • Niacin
    0,15 mg
  • Protein
    3,16 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    69,45 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    5,86 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    1,07 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet