Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde

Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Hallonris
    1.  Koka riset i mjölken. Kyl ner. Vispa grädde och blanda i risgrynsgröt och puré. Smaksätt med socker.

    Fruktsås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

    Vispa grädde och servera tillsammans med fruktsåsen till hallonriset.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Manna à la malta, se MRS. Smaksätt med hallonpuré. Servera med fruktsås och vispad grädde.

    Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.

    Flytande kost: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    671,04 kcal
  • Energi (kJ)
    2807,60 kJ
  • Fett
    23,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,93 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,84 g
  • Mättade fettsyror
    15,10 g
  • Fibrer
    3,39 g
  • Järn
    0,92 mg
  • Kalcium
    146,17 mg
  • Kalium
    312,24 mg
  • Kolesterol
    68,02 mg
  • Kolhydrater
    106,49 g
  • Disackarider
    76,78 g
  • Monosackarider
    2,28 g
  • Sackaros
    72,89 g
  • Magnesium
    37,90 mg
  • Natrium
    151,46 mg
  • Niacin
    0,65 mg
  • Protein
    4,86 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    749,79 g
  • Vitamin B12
    0,49 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    20,52 mg
  • Vitamin D
    0,55 µg
  • Vitamin E
    1,72 mg
  • Zink
    0,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet