
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hallonris
- Ris rundkornigt15 g
- Mjölk50 g
- Vispgrädde30 g
- Strösocker8 g
- Fruktsås
- Kranvatten6 dl
- Potatismjöl1,50 msk
- Strösocker5 msk
- Vispgrädde25 g
TILLAGNING
Hallonris
1. Koka riset i mjölken. Kyl ner. Vispa grädde och blanda i risgrynsgröt och puré. Smaksätt med socker.
Fruktsås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.
Vispa grädde och servera tillsammans med fruktsåsen till hallonriset.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Manna à la malta, se MRS. Smaksätt med hallonpuré. Servera med fruktsås och vispad grädde.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande kost: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)671,04 kcal
- Energi (kJ)2807,60 kJ
- Fett23,99 g
- Enkelomättade fettsyror5,93 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror15,10 g
- Fibrer3,39 g
- Järn0,92 mg
- Kalcium146,17 mg
- Kalium312,24 mg
- Kolesterol68,02 mg
- Kolhydrater106,49 g
- Disackarider76,78 g
- Monosackarider2,28 g
- Sackaros72,89 g
- Magnesium37,90 mg
- Natrium151,46 mg
- Niacin0,65 mg
- Protein4,86 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten749,79 g
- Vitamin B120,49 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C20,52 mg
- Vitamin D0,55 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink0,85 mg