Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde

Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Hallonris
    1.  Koka riset i mjölken. Kyl ner. Vispa grädde och blanda i risgrynsgröt och puré. Smaksätt med socker.

    Fruktsås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

    Vispa grädde och servera tillsammans med fruktsåsen till hallonriset.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Manna à la malta, se MRS. Smaksätt med hallonpuré. Servera med fruktsås och vispad grädde.

    Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.

    Flytande kost: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    385,56 kcal
  • Energi (kJ)
    1613,20 kJ
  • Fett
    23,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,84 g
  • Mättade fettsyror
    14,99 g
  • Fibrer
    3,17 g
  • Järn
    0,84 mg
  • Kalcium
    122,15 mg
  • Kalium
    307,83 mg
  • Kolesterol
    67,54 mg
  • Kolhydrater
    36,84 g
  • Disackarider
    19,91 g
  • Monosackarider
    2,18 g
  • Sackaros
    15,98 g
  • Magnesium
    32,90 mg
  • Natrium
    139,25 mg
  • Niacin
    0,65 mg
  • Protein
    4,73 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    207,99 g
  • Vitamin B12
    0,49 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    20,53 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    1,72 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet