Hallonsoppa

Hallonsoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rött vin
    2,50 dl
  • Vatten
    8 dl
  • Socker
    1 dl
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Kanelstång (1 st)
    15 g
  • Maizena
  • Vaniljglass (1,5 L)
    735 g
  • Mandelbiskvier
    150 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina purén i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom stärkelsen.

  2. 2.  Låt sjuda 5-7 minuter. Red av med maizena.

  3. 3.  Låt soppan svalna och servera med en kula vaniljglass och krossade mandelbeskiver.

  4. TIPS!
    Det röda vinet kan bytas ut mot druv- eller äpplejuice. 

  5. En fantastiskt god dessertsoppa med hallon i fokus. Dessutom blir den lika smakfull att servera varm som kall. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    297,22 kcal
  • Energi (kJ)
    1243,61 kJ
  • Fett
    12,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,32 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,22 g
  • Mättade fettsyror
    5,94 g
  • Fibrer
    3,25 g
  • Järn
    1,12 mg
  • Kalcium
    105,31 mg
  • Kalium
    328,28 mg
  • Kolesterol
    31,61 mg
  • Kolhydrater
    35,91 g
  • Disackarider
    27,01 g
  • Monosackarider
    2,91 g
  • Sackaros
    22,76 g
  • Magnesium
    50,89 mg
  • Natrium
    48,12 mg
  • Niacin
    0,70 mg
  • Protein
    4,84 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    217,38 g
  • Vitamin B12
    0,37 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    18,75 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    2,90 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet