Hallonsoppa

Hallonsoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rött vin
    2,50 dl
  • Vatten
    8 dl
  • Socker
    1 dl
  • Kanelstång (1 st)
    15 g
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Maizena
  • Vaniljglass
    30 g
  • Mandelbiskvier
    150 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina purén i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom stärkelsen.

  2. 2.  Låt sjuda 5-7 minuter. Red av med maizena.

  3. 3.  Låt soppan svalna och servera med en kula vaniljglass och krossade mandelbeskiver.

  4. TIPS!
    Det röda vinet kan bytas ut mot druv- eller äpplejuice. 

  5. En fantastiskt god dessertsoppa med hallon i fokus. Dessutom blir den lika smakfull att servera varm som kall. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    150,08 kcal
  • Energi (kJ)
    628 kJ
  • Fett
    3,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,21 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,91 g
  • Mättade fettsyror
    0,50 g
  • Fibrer
    3,25 g
  • Järn
    1,05 mg
  • Kalcium
    31,28 mg
  • Kalium
    211,60 mg
  • Kolesterol
    1,29 mg
  • Kolhydrater
    20,58 g
  • Disackarider
    16,43 g
  • Monosackarider
    2,34 g
  • Sackaros
    16,13 g
  • Magnesium
    41,02 mg
  • Natrium
    11,81 mg
  • Niacin
    0,62 mg
  • Protein
    2,37 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    173,70 g
  • Vitamin B12
    0,02 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    18,75 mg
  • Vitamin E
    2,69 mg
  • Zink
    0,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet