INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rött vin2,50 dl
- Vatten8 dl
- Socker1 dl
- Kanelstång (1 st)15 g
- Vaniljsocker2 tsk
- Maizena
- Vaniljglass30 g
- Mandelbiskvier150 g
TILLAGNING
1. Tina purén i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom stärkelsen.
2. Låt sjuda 5-7 minuter. Red av med maizena.
3. Låt soppan svalna och servera med en kula vaniljglass och krossade mandelbeskiver.
TIPS!
Det röda vinet kan bytas ut mot druv- eller äpplejuice.En fantastiskt god dessertsoppa med hallon i fokus. Dessutom blir den lika smakfull att servera varm som kall.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)150,08 kcal
- Energi (kJ)628 kJ
- Fett3,86 g
- Enkelomättade fettsyror2,21 g
- Fleromättade fettsyror0,91 g
- Mättade fettsyror0,50 g
- Fibrer3,25 g
- Järn1,05 mg
- Kalcium31,28 mg
- Kalium211,60 mg
- Kolesterol1,29 mg
- Kolhydrater20,58 g
- Disackarider16,43 g
- Monosackarider2,34 g
- Sackaros16,13 g
- Magnesium41,02 mg
- Natrium11,81 mg
- Niacin0,62 mg
- Protein2,37 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten173,70 g
- Vitamin B120,02 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C18,75 mg
- Vitamin E2,69 mg
- Zink0,46 mg