Hallonswisch med mandelgrädde

Hallonswisch med mandelgrädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hallonswisch à 2 dl
  • Vitt vin/matlagningsvin
    7 dl
  • Kranvatten
    6 dl
  • Potatismjöl
    3 msk
  • Strösocker
    1,50 dl
  • Mandelgrädde
  • Mandelbiskvier
    50 g
  • Vispgrädde
    2,50 dl

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda vin, vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

  2. 2.  Vispa grädde och smula ner mandelbiskvier.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.

  3. Gelékonsistens: Förtjocka schwishen med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.

  4. Flytande konsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  5. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss.

  6. En väldigt god dessert gjord på Findus fina hallonpure som bas. Detta recept på hallonswisch tillsammans med mandelgrädde är en riktig succé till efterrätt. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    206,66 kcal
  • Energi (kJ)
    864,66 kJ
  • Fett
    11,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,70 g
  • Mättade fettsyror
    6,45 g
  • Fiber
    2,98 g
  • Järn
    0,91 mg
  • Kalcium
    42,62 mg
  • Kalium
    193,73 mg
  • Kolesterol
    28,29 mg
  • Kolhydrat
    22,92 g
  • Disackarider
    16,24 g
  • Monosackarider
    2,24 g
  • Sackaros
    15,53 g
  • Magnesium
    27,74 mg
  • Natrium
    10,86 mg
  • Niacin
    0,46 mg
  • Protein
    1,81 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    148,47 g
  • Vitamin B12
    0,09 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    18,85 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    1,85 mg
  • Zink
    0,38 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet