Himmelsk julkaka

HIMMELSK JULKAKA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Smält matfettet med pepparkakorna. Pressa smulorna jämnt fördelade i botten på en form.

  2. Fyllning
    1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, socker, matyoghurt och philadelphiaost.

  3. 2.  Blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Bred massan över botten. Låt stelna i kyl.

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Byt ut botten mot mjuk pepparkaka.

  5. Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.

  6. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd ananaspuré. Servera med gräddlkick smaksatt med pepparkakskrydda.

  7. TIPS!
    Dekorera med färska bär. 

  8. Fantastiskt god kaka med vår goda annanaspuré, som passar bra att bjuda på som dessert. Med pepparkakor som botten ger den en riktigt härlig julkänsla. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1064,53 kcal
  • Energi (kJ)
    4443,74 kJ
  • Fett
    100,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    23,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,62 g
  • Mättade fettsyror
    59,16 g
  • Fibrer
    0,70 g
  • Järn
    0,28 mg
  • Kalcium
    154,59 mg
  • Kalium
    233,92 mg
  • Kolesterol
    254,20 mg
  • Kolhydrater
    34,91 g
  • Disackarider
    20,84 g
  • Monosackarider
    0,54 g
  • Sackaros
    15,41 g
  • Magnesium
    17,82 mg
  • Natrium
    240,08 mg
  • Niacin
    0,30 mg
  • Protein
    7,79 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    111,15 g
  • Vitamin B12
    0,72 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    0,80 mg
  • Vitamin D
    0,23 µg
  • Vitamin E
    3,12 mg
  • Zink
    0,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet