KVARGDANS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    1 st
  • Kesella
    50 g
  • Vispgrädde
    0,50 kg
  • Utgått-strösocker
    0,50 msk
  • Kardemumma, malen
    1 krm

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa ägg, kesella och socker. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt med kardemumma. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 50 min.

  2. Flytande konsistens: Solskenssoppa, (se recept sid 192)

  3. TIPS!
    Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Servera kvargdans som ett mellanmål eller dessert. Toppa gärna med en av våra goda fruktsåser för extra god smak. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    2055,92 kcal
  • Energi (kJ)
    8604,63 kJ
  • Fett
    211,06 g
  • Enkelomättade fettsyror
    49,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,75 g
  • Mättade fettsyror
    131,45 g
  • Järn
    1,34 mg
  • Kalcium
    405,06 mg
  • Kalium
    500,13 mg
  • Kolesterol
    571,50 mg
  • Kolhydrater
    24,04 g
  • Disackarider
    19,83 g
  • Sackaros
    6,38 g
  • Magnesium
    35 mg
  • Natrium
    120,06 mg
  • Niacin
    0,20 mg
  • Protein
    22,61 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    272,03 g
  • Vitamin B12
    1,80 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    5,10 mg
  • Zink
    1,50 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet