INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg1 st
- Kesella50 g
- Vispgrädde0,50 kg
- Utgått-strösocker0,50 msk
- Kardemumma, malen1 krm
TILLAGNING
1. Vispa ägg, kesella och socker. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt med kardemumma. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 50 min.
Flytande konsistens: Solskenssoppa, (se recept sid 192)
TIPS!
Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Servera kvargdans som ett mellanmål eller dessert. Toppa gärna med en av våra goda fruktsåser för extra god smak.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)2055,92 kcal
- Energi (kJ)8604,63 kJ
- Fett211,06 g
- Enkelomättade fettsyror49,90 g
- Fleromättade fettsyror4,75 g
- Mättade fettsyror131,45 g
- Järn1,34 mg
- Kalcium405,06 mg
- Kalium500,13 mg
- Kolesterol571,50 mg
- Kolhydrater24,04 g
- Disackarider19,83 g
- Sackaros6,38 g
- Magnesium35 mg
- Natrium120,06 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein22,61 g
- Riboflavin0,45 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten272,03 g
- Vitamin B121,80 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C2 mg
- Vitamin D0,45 µg
- Vitamin E5,10 mg
- Zink1,50 mg