INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad, 6 st stora14 g
- Limejuice färskpressad1 st
- Äggula5 st
- Äggvita3 st
- Socker1,50 dl
- Vispgrädde2 dl
- Till servering
- Vispgrädde2,50 dl
- Färska bär200 g
TILLAGNING
1. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten.
2. Värm upp mangopuré. Krama ur gelatinblad och rör ner i varma mangosåsen. Låt svalna.
3. Vispa äggulor och socker tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner mangosåsen i en jämn stråle.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa därefter grädden i en annan skål. Blanda först ner den vispade grädden och sist vänd ner vispade äggvitan i mangoblandningen.
5. Lägg fromagen i en spritspåse och spritsa ner i portionglas. Ställ dem att stelna på en sval plats.
6. Servera fromagen med lättvispad grädde och gärna med färska bär.
Tips!
Toppa med färska bär.
Ett enkelt recept på fromage med frisk smak av mango.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)279,86 kcal
- Energi (kJ)1170,92 kJ
- Fett20,59 g
- Enkelomättade fettsyror5,53 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror12,13 g
- Fibrer1,12 g
- Järn0,58 mg
- Kalcium57,13 mg
- Kalium136,34 mg
- Kolesterol140,20 mg
- Kolhydrater18,63 g
- Disackarider14,86 g
- Monosackarider2,15 g
- Sackaros13,64 g
- Magnesium13,09 mg
- Natrium32,43 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein4,91 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten78,01 g
- Vitamin B120,52 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C13,21 mg
- Vitamin D0,38 µg
- Vitamin E2,61 mg
- Zink0,51 mg