Manna á la Malta

Manna á la Malta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner.

  2. 2.  Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.

    Fruktsås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

  3. TIPS!
    Ett enklare sätt att tillaga fruktsås/ sylt: Tina fruktpuré och söta med florsocker/ socker. Förtjocka ev. med Thick & Easy™.

  4. Laga och servera en riktigt god dessert till jul. Manna á la Malta i timbalkonsistens är ett perfekt dessertval.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    101,93 kcal
  • Energi (kJ)
    426,48 kJ
  • Fett
    7,54 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,20 g
  • Mättade fettsyror
    4,80 g
  • Fibrer
    0,18 g
  • Järn
    0,11 mg
  • Kalcium
    74,88 mg
  • Kalium
    106,38 mg
  • Kolesterol
    22,28 mg
  • Kolhydrater
    6,06 g
  • Disackarider
    2,91 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    0,03 g
  • Magnesium
    7,92 mg
  • Natrium
    23,86 mg
  • Niacin
    0,09 mg
  • Protein
    2,52 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    63,48 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2,80 mg
  • Vitamin D
    0,53 µg
  • Vitamin E
    0,22 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet