Manna á la Malta

Manna á la Malta med fruktsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mannagryn
    1 dl
  • Mjölk
    1 l
  • Vispgrädde
    3 dl
  • Socker
  • Fruktsås
  • Vatten
    6 dl
  • Socker (Klimat)
    5 msk
  • Potatismjöl
    1,50 msk
  • Vaniljsocker

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner.

  2. 2.  Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.

    Fruktsås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

  3. TIPS!
    Ett enklare sätt att tillaga fruktsås/ sylt: Tina fruktpuré och söta med florsocker/ socker. Förtjocka ev. med Thick & Easy™.

  4. Laga och servera en riktigt god dessert till jul. Manna á la Malta i timbalkonsistens är ett perfekt dessertval. En julig dessert även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    247,53 kcal
  • Energi (kJ)
    1035,65 kJ
  • Fett
    15,15 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,44 g
  • Mättade fettsyror
    9,62 g
  • Fiber
    1 g
  • Järn
    0,33 mg
  • Kalcium
    157,81 mg
  • Kalium
    254,78 mg
  • Kolesterol
    44,56 mg
  • Kolhydrat
    22,26 g
  • Disackarider
    12,38 g
  • Monosackarider
    2,93 g
  • Sackaros
    6,63 g
  • Magnesium
    19,80 mg
  • Natrium
    49,18 mg
  • Niacin
    0,31 mg
  • Protein
    5,21 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    203,60 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    25,06 mg
  • Vitamin D
    1,06 µg
  • Vitamin E
    0,61 mg
  • Zink
    0,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet