INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk5 dl
- Mannagryn0,50 dl
- Vispgrädde1,50 dl
- Socker
- Vaniljsocker
- Fruktsås
- Vatten4 msk
- Potatismjöl0,50 tsk
TILLAGNING
1. Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner.
2. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.
Fruktsås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.TIPS!
Ett enklare sätt att tillaga fruktsås/ sylt: Tina fruktpuré och söta med florsocker/ socker. Förtjocka ev. med Thick & Easy™.Laga och servera en riktigt god dessert till jul. Manna á la Malta i timbalkonsistens är ett perfekt dessertval.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)101,93 kcal
- Energi (kJ)426,48 kJ
- Fett7,54 g
- Enkelomättade fettsyror1,88 g
- Fleromättade fettsyror0,20 g
- Mättade fettsyror4,80 g
- Fibrer0,18 g
- Järn0,11 mg
- Kalcium74,88 mg
- Kalium106,38 mg
- Kolesterol22,28 mg
- Kolhydrater6,06 g
- Disackarider2,91 g
- Monosackarider0,29 g
- Sackaros0,03 g
- Magnesium7,92 mg
- Natrium23,86 mg
- Niacin0,09 mg
- Protein2,52 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten63,48 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,80 mg
- Vitamin D0,53 µg
- Vitamin E0,22 mg
- Zink0,30 mg