Marängbakelse med aprikos

Marängbakelse med aprikos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Tina purén. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, lite i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver.

  2. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

    Findus puré på aprikoser ger desserter både fin färg och god smak. Utan tillsatt socker, endast 100% aprikoser. 

  3. 2.  Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Häll smeten i smorda bleck eller formar. Bred purén över smeten.

  4. Maräng
    1.  Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i socker och vispa ytterligare en stund. Spritsa eller bred ut marängen över purén. Grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min. Servera med vispad grädde.

  5. 20 portioner är lagom i ett GN1/1

  6. Grov patékonsistens: Enl receptet.

  7. Timbalkonsistens: Enl receptet eller Aprikosmousse, se MRS.

  8. Gelékonsistens: Aprikosmousse, se MRS.

  9. Flytande konsistens: Aprikossoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

  10. MRS= Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    229,28 kcal
  • Energi (kJ)
    959,32 kJ
  • Fett
    12,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,64 g
  • Mättade fettsyror
    7,72 g
  • Fibrer
    0,61 g
  • Järn
    0,30 mg
  • Kalcium
    104,46 mg
  • Kalium
    100,14 mg
  • Kolesterol
    84,65 mg
  • Kolhydrater
    25,51 g
  • Disackarider
    19,91 g
  • Monosackarider
    0,50 g
  • Sackaros
    19,27 g
  • Magnesium
    5,65 mg
  • Natrium
    149,36 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    2,94 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    38,16 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    1,88 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet