Mazarinkaka med mangosås och vispad grädde

Mazarinkaka med mangosås och vispad grädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mazarinkaka
    1.  Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gröten samt puré och övriga ingredienser. Smaka av.

  2. 2.  Häll smeten i smorda och bröade bleck eller formar.

  3. 3. Grädda i kombiugn 200°C, ca 10 min tills kakan fått fin färg. Sänk värmen till 180°C och grädda ytterligare, 20-25 min.

    24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm

    Mangosås
    1.  Blanda ingredienserna till en smarrig sås.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Mazarinkakan tillagas med mannagrynsgröt samt finmalen kardemumma. Tillagas med lock.

    Gelékonsistens: Mazarinkaka (se timbalkonsistens) geléa med Thick & Easy™, Findus 96012898.

    Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  4. TIPS!
    Servera med lättvispad grädde.

  5. Servera Mazarinkaka med mangosås som en av veckans desserter. Rik på både frukt och smak! En enkel dessert som passar utmärkt att göra till många gäster.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    337,51 kcal
  • Energi (kJ)
    1412,19 kJ
  • Fett
    11,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,18 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,58 g
  • Mättade fettsyror
    7,02 g
  • Fiber
    1,66 g
  • Järn
    0,35 mg
  • Kalcium
    51,84 mg
  • Kalium
    168,94 mg
  • Kolesterol
    70,63 mg
  • Kolhydrat
    50,77 g
  • Disackarider
    14,98 g
  • Monosackarider
    3,14 g
  • Sackaros
    13,52 g
  • Magnesium
    17,72 mg
  • Natrium
    314,70 mg
  • Niacin
    0,75 mg
  • Protein
    5,45 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    88,53 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    11,74 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    1,56 mg
  • Zink
    0,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet