
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mazarinkaka à 80 g
- Risgryns/mannagrynsgröt, färdig340 g
- Ägg2 st
- Socker4 msk
- Vetemjöl1 dl
- Mjölk150 g
- Kardemumma, stött1 tsk
- Rivet skal av lime0,50 st
- Salt1 krm
- Mangsås à 2 msk
- Kranvatten2,50 msk
- Vispgrädde2,50 dl
- Socker4 msk
TILLAGNING
Mazarinkaka
1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gröten samt puré och övriga ingredienser. Smaka av.2. Häll smeten i smorda och bröade bleck eller formar.
Grädda i kombiugn 200°C, ca 10 min tills kakan fått fin färg.
Sänk värmen till 180°C och grädda ytterligare, 20-25 min.
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm
Hallonsås
1. Blanda ingredienserna.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Mazarinkakan tillagas med mannagrynsgröt samt finmalen kardemumma. Tillagas med lock.
Gelékonsistens: Mazarinkaka (se timbalkonsistens) geléa med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med lättvispad grädde.Servera Mazarinkaka med mangosås som en av veckans desserter. Rik på både frukt och smak!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)337,51 kcal
- Energi (kJ)1412,19 kJ
- Fett11,98 g
- Enkelomättade fettsyror3,18 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror7,02 g
- Fibrer1,66 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium51,84 mg
- Kalium168,94 mg
- Kolesterol70,63 mg
- Kolhydrater50,77 g
- Disackarider14,98 g
- Monosackarider3,14 g
- Sackaros13,52 g
- Magnesium17,72 mg
- Natrium314,70 mg
- Niacin0,75 mg
- Protein5,45 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten88,53 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C11,74 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E1,56 mg
- Zink0,76 mg