Morotskaka

Morotskaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Morotskaka
    1.  Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja och puré. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord form. Grädda i konvektionsugn 160°, ca 40- 50 min. Låt kakan kallna.

    Topping
    1.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop samtliga ingredienser utom smör. Häll det avsvalnade smöret i en stråle ner i toppingsmeten.

  2. 2.  Bred el spritsa toppingen på den kalla kakan. Låt stelna i kyl.

  3. 12 portioner är lagom i en rund form.
    36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.

    Grov patékonsistens: Se ovan. 

    Timbalkonsistens: Se ovan.
     
    Gelékonsistens: Geléa morotskaka, klicka på topping. 

    Flytande konsistens: Fruktsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  4. TIPS!
    Tillsätt rivet limeskal i toppingsmeten. Det ger en trevlig fräschör. Limeskal uteslutes för konsistensanpassad mat.

  5. Morötter kan man aldrig få för mycket av. Passar till det mesta, både i varmrätter som desserter. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    550,78 kcal
  • Energi (kJ)
    2304,47 kJ
  • Fett
    39,14 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,47 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,31 g
  • Mättade fettsyror
    14,02 g
  • Fibrer
    1,53 g
  • Järn
    0,48 mg
  • Kalcium
    81,94 mg
  • Kalium
    135,75 mg
  • Kolesterol
    107,82 mg
  • Kolhydrater
    44,81 g
  • Disackarider
    29,27 g
  • Monosackarider
    1,14 g
  • Sackaros
    28,50 g
  • Magnesium
    10,06 mg
  • Natrium
    311,21 mg
  • Niacin
    0,45 mg
  • Protein
    4,84 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    57,37 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    2,09 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    6,50 mg
  • Zink
    0,49 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet