
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morotspuré500 g
- Vispgrädde 40% fett5 dl
- Mjölk 3% fett2 dl
- Gelatinblad15 g
- Utgått-strösocker0,50 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Lime och apelsinsocker
- Utgått-strösocker1 dl
- Limeskal, rivet1 st
TILLAGNING
Morotspannacotta
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Koka upp grädde. Tag från värmen.2. Tillsätt gelatinet under omrörning. Tillsätt tinad morotspuré, mjölk, socker och vaniljsocker.
3. Häll upp i portionsformar el form och låt stelna några timmar i kyl.
Lime och apelsinsocker
1. Riv skalet av lime och blanda med socker.TIPS!
Sockret kan behövas blandas lite i omgångar, då det finns fukt i citrusskalen som gör att sockret kan stelna.
Testa vårt goda recept på morotspannacotta som toppas med ett härligt limesocker. Det blir ljuvligt gott tillsammans.30 portionerär lagom till ett G-N bleck.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)269,79 kcal
- Energi (kJ)1128,35 kJ
- Fett20,81 g
- Enkelomättade fettsyror5,14 g
- Fleromättade fettsyror0,49 g
- Mättade fettsyror13,25 g
- Fibrer1,28 g
- Järn0,07 mg
- Kalcium63,94 mg
- Kalium89,59 mg
- Kolesterol59,21 mg
- Kolhydrater19,09 g
- Disackarider15,05 g
- Monosackarider0,04 g
- Sackaros12,75 g
- Magnesium6,33 mg
- Natrium20,07 mg
- Niacin0,05 mg
- Protein2,01 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten51,01 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2,35 mg
- Vitamin D0,25 µg
- Vitamin E0,54 mg
- Zink0,24 mg