Morotspannacotta med limesocker

Morotspannacotta med Limesocker

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Morotspuré
    500 g
  • Vispgrädde 40% fett
    5 dl
  • Mjölk 3% fett
    2 dl
  • Gelatinblad
    15 g
  • Utgått-strösocker
    0,50 dl
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Lime och apelsinsocker
  • Utgått-strösocker
    1 dl
  • Limeskal, rivet
    1 st

TILLAGNING

  1. Morotspannacotta
    1.  Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Koka upp grädde. Tag från värmen.

  2. 2.  Tillsätt gelatinet under omrörning. Tillsätt tinad morotspuré, mjölk, socker och vaniljsocker.

  3. 3.  Häll upp i portionsformar el form och låt stelna några timmar i kyl.

  4. Lime och apelsinsocker
    1.  Riv skalet av lime och blanda med socker.

  5. TIPS!
    Sockret kan behövas blandas lite i omgångar, då det finns fukt i citrusskalen som gör att sockret kan stelna.

    Testa vårt goda recept på morotspannacotta som toppas med ett härligt limesocker. Det blir ljuvligt gott tillsammans. 

  6. 30 portionerär lagom till ett G-N bleck.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    269,79 kcal
  • Energi (kJ)
    1128,35 kJ
  • Fett
    20,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,49 g
  • Mättade fettsyror
    13,25 g
  • Fibrer
    1,28 g
  • Järn
    0,07 mg
  • Kalcium
    63,94 mg
  • Kalium
    89,59 mg
  • Kolesterol
    59,21 mg
  • Kolhydrater
    19,09 g
  • Disackarider
    15,05 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    12,75 g
  • Magnesium
    6,33 mg
  • Natrium
    20,07 mg
  • Niacin
    0,05 mg
  • Protein
    2,01 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    51,01 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2,35 mg
  • Vitamin D
    0,25 µg
  • Vitamin E
    0,54 mg
  • Zink
    0,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet