Pärongelé

Pärongelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pärongelé med vaniljkvarg
  • Päronpuré FINDUS 87642
    40 g
  • Socker
    0,50 msk
  • Gelatinblad
    1 st
  • Vaniljkvarg
  • Vaniljsocker
    0,50 tsk
  • Kesella 10%
    30 g

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.

  2. 2.  Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.

  3. 3.  Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.

  4. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

    Päron i gelékonsistens är ett utmärkt val av både dessert eller mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    99,87 kcal
  • Energi (kJ)
    417,88 kJ
  • Fett
    3,03 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,06 g
  • Mättade fettsyror
    1,97 g
  • Fibrer
    1,54 g
  • Järn
    0,10 mg
  • Kalcium
    36,89 mg
  • Kalium
    88,13 mg
  • Kolesterol
    9,60 mg
  • Kolhydrater
    12,02 g
  • Disackarider
    8,07 g
  • Monosackarider
    3,03 g
  • Sackaros
    7,20 g
  • Magnesium
    6,59 mg
  • Natrium
    12,27 mg
  • Niacin
    0,06 mg
  • Protein
    5,25 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    56,13 g
  • Vitamin B12
    0,21 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin E
    0,20 mg
  • Zink
    0,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet