INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pärongelé med vaniljkvarg
- Päronpuré FINDUS 8764240 g
- Socker0,50 msk
- Gelatinblad1 st
- Vaniljkvarg
- Vaniljsocker0,50 tsk
- Kesella 10%30 g
TILLAGNING
1. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.
2. Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.
3. Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.
TIPS!
Dekorera med citronmeliss.
Päron i gelékonsistens är ett utmärkt val av både dessert eller mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)99,87 kcal
- Energi (kJ)417,88 kJ
- Fett3,03 g
- Enkelomättade fettsyror0,70 g
- Fleromättade fettsyror0,06 g
- Mättade fettsyror1,97 g
- Fibrer1,54 g
- Järn0,10 mg
- Kalcium36,89 mg
- Kalium88,13 mg
- Kolesterol9,60 mg
- Kolhydrater12,02 g
- Disackarider8,07 g
- Monosackarider3,03 g
- Sackaros7,20 g
- Magnesium6,59 mg
- Natrium12,27 mg
- Niacin0,06 mg
- Protein5,25 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten56,13 g
- Vitamin B120,21 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C2 mg
- Vitamin E0,20 mg
- Zink0,16 mg