Pepparkaksparfait med Hallonsås Suprise

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pepparkaksparfait à 85g
  • Mörk sirap
    60 g
  • Ingefära, malen
    4 g
  • Kanel, malen
    4 g
  • Nejlika, mald
    4 g
  • Ägg
    5 st
  • Florsocker
    60 g
  • Vispgrädde
    3 dl
  • Kvarg
    200 g
  • Gelatin, blad
    3,20 g
  • Hallonsås à 0,5 dl
  • Vispgrädde
    0,75 dl
  • Crème fraiche
    75 g
  • Socker
    25 dl
  • Vaniljsocker
    25 g

TILLAGNING

  1. Pepparkaksparfait
    1.  Blötlägg gelatinbladen, 5 min i kallt vatten. Koka upp sirap och kryddorna, tillsätt gelatinbladen under omrörning. Låt kallna.

  2. 2.  Vispa ägg och florsocker pösigt och blanda i kryddorna. Visppa grädde och vänd i kvarg och blanda med äggblandningen. Frys i flerportions- eller portionsformar.

  3. Hallonsås
    1.  Vispa grädden. Blanda försiktigt tinad Hallonpuré, vispgrädde och crème fraiche. Smaksätt med socker och vaniljsocker.

  4. TIPS!
    Vid Timbal-, Gelé och Flytande konsistens utesluts pepparkakorna. 

  5. En perfekt juldessert! Pepparkaksparfait med en väldigt god och smakfull hallonsås. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    1153,63 kcal
  • Energi (kJ)
    4826,71 kJ
  • Fett
    21,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,96 g
  • Mättade fettsyror
    13 g
  • Fibrer
    0,74 g
  • Järn
    0,77 mg
  • Kalcium
    75,63 mg
  • Kalium
    163,18 mg
  • Kolesterol
    156,86 mg
  • Kolhydrater
    228,12 g
  • Disackarider
    225,02 g
  • Monosackarider
    3,42 g
  • Sackaros
    223,29 g
  • Magnesium
    14,13 mg
  • Natrium
    125,55 mg
  • Niacin
    0,14 mg
  • Protein
    7,63 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    82,47 g
  • Vitamin B12
    0,72 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    5,15 mg
  • Vitamin D
    0,47 µg
  • Vitamin E
    2,39 mg
  • Zink
    0,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet