
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pepparkaksparfait à 85g
- Mörk sirap60 g
- Ingefära, malen4 g
- Kanel, malen4 g
- Nejlika, mald4 g
- Ägg5 st
- Florsocker60 g
- Vispgrädde3 dl
- Kvarg200 g
- Gelatin, blad3,20 g
- Hallonsås à 0,5 dl
- Vispgrädde0,75 dl
- Crème fraiche75 g
- Socker25 dl
- Vaniljsocker25 g
TILLAGNING
Pepparkaksparfait
1. Blötlägg gelatinbladen, 5 min i kallt vatten. Koka upp sirap och kryddorna, tillsätt gelatinbladen under omrörning. Låt kallna.2. Vispa ägg och florsocker pösigt och blanda i kryddorna. Visppa grädde och vänd i kvarg och blanda med äggblandningen. Frys i flerportions- eller portionsformar.
Hallonsås
1. Vispa grädden. Blanda försiktigt tinad Hallonpuré, vispgrädde och crème fraiche. Smaksätt med socker och vaniljsocker.TIPS!
Vid Timbal-, Gelé och Flytande konsistens utesluts pepparkakorna.En perfekt juldessert! Pepparkaksparfait med en väldigt god och smakfull hallonsås.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)1153,63 kcal
- Energi (kJ)4826,71 kJ
- Fett21,98 g
- Enkelomättade fettsyror5,88 g
- Fleromättade fettsyror0,96 g
- Mättade fettsyror13 g
- Fibrer0,74 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium75,63 mg
- Kalium163,18 mg
- Kolesterol156,86 mg
- Kolhydrater228,12 g
- Disackarider225,02 g
- Monosackarider3,42 g
- Sackaros223,29 g
- Magnesium14,13 mg
- Natrium125,55 mg
- Niacin0,14 mg
- Protein7,63 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten82,47 g
- Vitamin B120,72 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C5,15 mg
- Vitamin D0,47 µg
- Vitamin E2,39 mg
- Zink0,66 mg