INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Ägg4 st
- Utgått-strösocker2 dl
- Vetemjöl2 dl
- potatismjöl2 dl
- Utgått-bakpulver2 tsk
- Fyllning
- Snabbmarsanpulver40 g
TILLAGNING
Botten
1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver.2. Bred ut smeten på bakplåtspapper iNformen. Grädda. Kombiugn 200°C, 5-10 min. Strö på socker och stjälp upp på papper. Drag av bakplåtspappret.
Fyllning
1. Tina puré och blanda med marsanpulver. Bred fyllningen på botten. Rulla ihop. Skär upp i portionsbitar. Täck bakelsen med vispad grädde och skivade jordgubbar.Gelékonsistens: Se ovan. Geléa rulltårta (se recept sid 138)
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd exotisk fruktpuré. Servera med glass.
TIPS!
Toppa bakelsen med bär.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)111,37 kcal
- Energi (kJ)466,58 kJ
- Fett1,38 g
- Mättade fettsyror0,05 g
- Fibrer0,54 g
- Järn0,33 mg
- Kalcium64,23 mg
- Kalium1,74 mg
- Kolhydrater22,07 g
- Disackarider8,52 g
- Monosackarider0,05 g
- Sackaros8,52 g
- Magnesium0,47 mg
- Natrium59,92 mg
- Protein2,30 g
- Vatten1,36 g
- Zink0,05 mg