Rulltårtsbakelse

RULLTÅRTSBAKELSE

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver.

  2. 2.  Bred ut smeten på bakplåtspapper iNformen. Grädda. Kombiugn 200°C, 5-10 min. Strö på socker och stjälp upp på papper. Drag av bakplåtspappret.

  3. Fyllning
    1.  Tina puré och blanda med marsanpulver. Bred fyllningen på botten. Rulla ihop. Skär upp i portionsbitar. Täck bakelsen med vispad grädde och skivade jordgubbar.

  4. Gelékonsistens: Se ovan. Geléa rulltårta (se recept sid 138)

  5. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd exotisk fruktpuré. Servera med glass.

  6. TIPS!
    Toppa bakelsen med bär. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    111,37 kcal
  • Energi (kJ)
    466,58 kJ
  • Fett
    1,38 g
  • Mättade fettsyror
    0,05 g
  • Fibrer
    0,54 g
  • Järn
    0,33 mg
  • Kalcium
    64,23 mg
  • Kalium
    1,74 mg
  • Kolhydrater
    22,07 g
  • Disackarider
    8,52 g
  • Monosackarider
    0,05 g
  • Sackaros
    8,52 g
  • Magnesium
    0,47 mg
  • Natrium
    59,92 mg
  • Protein
    2,30 g
  • Vatten
    1,36 g
  • Zink
    0,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet