Saffrankladdkaka med bärsås

Saffrankladdkaka med bärsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Socker
    3 dl
  • Vetemjöl
    2,50 dl
  • Vaniljsocker
    2 msk
  • Salt
    1 krm
  • Ägg
    3 st
  • Mandelmassa
    100 g
  • Smör eller margarin
    150 g
  • Saffran
    0,50 g
  • Bärsås
  • Hallonpuré FINDUS 3748 eller
  • Vatten
    6 dl
  • Potatismjöl/tapiokastärkelse
    1,50 dl
  • Socker
    5 msk

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.

  2. 2.  Smält matfettet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. Smörj en form med avtagbar kant och mjöla. Tillaga i ugn 200°C, 18-23 minuter.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan.

  4. Timbalkonsistens: Blanchmangé med sås, se MRS.

  5. Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.

  6. Flytande konsistens: Hallonsoppa, se MRS, servera med grädde smaksatt med saffran.

  7. MRS=Mätt Rätt och Slätt.

  8. TIPS!
    Servera kakan ljummen eller kall tillsammans med bärsåsen (se recept ovan).

  9. Kladdkaka med smak av saffran, servera kakan med en ljuvlig bärsås till. Perfekt på kakbuffén under julen, eller till vilken fika som helst.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    420,46 kcal
  • Energi (kJ)
    1759,28 kJ
  • Fett
    16,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,36 g
  • Mättade fettsyror
    8,95 g
  • Fibrer
    1,82 g
  • Järn
    0,79 mg
  • Kalcium
    30,90 mg
  • Kalium
    130,17 mg
  • Kolesterol
    99,60 mg
  • Kolhydrater
    61,40 g
  • Disackarider
    37,96 g
  • Monosackarider
    3,11 g
  • Sackaros
    37,59 g
  • Magnesium
    24,84 mg
  • Natrium
    153,38 mg
  • Niacin
    0,47 mg
  • Protein
    4,84 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    116,72 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    24,66 mg
  • Vitamin D
    0,33 µg
  • Vitamin E
    2,80 mg
  • Zink
    0,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet