Semlor i timbalkonsistens

Semlor i timbalkonsistens

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Mosa potatisen väl. Tryck den genom en finmaskig sil.

  2. 2. Späd och rör ut potatisen med ovispad vispgrädde till mandelmasskonsistens och smaksätt med några droppar bittermandelessens och florsocker.

  3. 3. Vispa resten av grädden, smaksätt med florsocker.

  4. 4. Bred ut/spritsa lite av mandelmassan på 10 pannkaksplättar, spritsa grädden över.

  5. 5. Skär trekanter av resterande pannkaksplättar och lägg på som lock, pudra med lite florsocker.

    Tips!
    Byt ut hälften av den vispade grädden till kvarg för ett ökat proteininnehåll. Smaksätt kvarggrädden med florsocker.

    Läckra små semlor i timbalkonsistens, perfekt till fettisdagen. Men är så pass goda att man vill äta de året runt!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    144,74 kcal
  • Energi (kJ)
    605,58 kJ
  • Fett
    13,98 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,34 g
  • Mättade fettsyror
    8,92 g
  • Fibrer
    0,22 g
  • Järn
    0,06 mg
  • Kalcium
    27,83 mg
  • Kalium
    69,43 mg
  • Kolesterol
    41,26 mg
  • Kolhydrater
    4,09 g
  • Disackarider
    2,03 g
  • Monosackarider
    0,05 g
  • Sackaros
    1,03 g
  • Magnesium
    4,57 mg
  • Natrium
    19,33 mg
  • Niacin
    0,21 mg
  • Protein
    1 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    27,38 g
  • Vitamin B12
    0,14 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    1,88 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,38 mg
  • Zink
    0,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet