Ansjovismousse

ANSJOVISMOUSSE

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Crème fraiche
    4 tsk
  • Gräddfil
    4 tsk
  • Ansjovisspad
    15 g
  • Dill, torkad, stött
  • Gelatinblad
    2,30 g
  • Svartpeppar
  • Ev salt

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Torskpuré och tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Blanda i övriga ingredienser. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Servera ansjovismoussen kall med äggkräm på en bit geléad bröd. Recepten finns på vår hemsida. 

  5. Ansjovismousse i gelékonsistens är ett utmärkt val. Går lika bra att servera som pålägg på mackan som till en varmrätt med goda tillbehör. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    163,77 kcal
  • Energi (kJ)
    685,21 kJ
  • Fett
    12,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,66 g
  • Mättade fettsyror
    6,58 g
  • Järn
    0,32 mg
  • Kalcium
    59,15 mg
  • Kalium
    213,15 mg
  • Kolesterol
    39,72 mg
  • Kolhydrater
    4,26 g
  • Disackarider
    1,61 g
  • Monosackarider
    0,05 g
  • Sackaros
    0,41 g
  • Magnesium
    15,75 mg
  • Natrium
    425,50 mg
  • Niacin
    2,30 mg
  • Protein
    9,46 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    35,89 g
  • Vitamin B12
    1,58 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet