Ansjovismousse

Ansjovismousse

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Crème fraiche
    2,50 dl
  • Ansjovisspad
    105 g
  • Gräddfil
    2,50 dl
  • Dill, torkad, stött
  • Svartpeppar
  • Gelatinblad (Klimat)
    23 g
  • Ev salt

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Torskpuré och tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Blanda i övriga ingredienser. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Servera ansjovismoussen kall med äggkräm på en bit geléad bröd. Recepten finns på vår hemsida. 

  5. Ansjovismousse i gelékonsistens är ett utmärkt val. Gjord på Findus MSC-märkt torskpuré. Går lika bra att servera som pålägg på mackan som till en varmrätt med goda tillbehör. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    171,90 kcal
  • Energi (kJ)
    719,26 kJ
  • Fett
    11,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,79 g
  • Mättade fettsyror
    6,89 g
  • Järn
    0,25 mg
  • Kalcium
    55,79 mg
  • Kalium
    285,16 mg
  • Kolesterol
    62,32 mg
  • Kolhydrat
    3,44 g
  • Disackarider
    1,76 g
  • Monosackarider
    0,19 g
  • Sackaros
    0,39 g
  • Magnesium
    20,33 mg
  • Natrium
    450,01 mg
  • Niacin
    1,36 mg
  • Protein
    13,66 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    82,11 g
  • Vitamin B12
    1,84 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin D
    0,99 µg
  • Vitamin E
    0,66 mg
  • Zink
    0,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet