Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puréerna och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och syltlöksgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. En smakrik burgundisk köttgryta som är perfekt middag i vardagen. Gjord i gelékonsistens så att även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av grytan!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    77,06 kcal
  • Energi (kJ)
    322,31 kJ
  • Fett
    2,05 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,67 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,18 g
  • Mättade fettsyror
    0,89 g
  • Fiber
    0,36 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    46,42 mg
  • Kalium
    180,10 mg
  • Kolesterol
    27,68 mg
  • Kolhydrat
    2,55 g
  • Disackarider
    1,94 g
  • Monosackarider
    0,58 g
  • Sackaros
    0,46 g
  • Magnesium
    15,68 mg
  • Natrium
    44,55 mg
  • Niacin
    3,04 mg
  • Protein
    10,09 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    80,73 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    0,92 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    0,50 mg
  • Zink
    0,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet