Geléad smörgås

GELÉAD SMÖRGÅS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda vatten, Thick & Easy™ och matfett. Hetta upp.

  2. 2.  Lägg ner brödet i kastrullen, låt dra. Lägg upp. Låt svalna.

  3. 3.  Lägg på mjukt pålägg. Dekorera.

  4. TIPS!
    Exempel på mjukt pålägg: Äggkräm, sillgelé, örtbakad skinka, kall tunt skivad timbal, leverpastej, mjukost m m.

  5. Förslag på lämplig dekoration: Senap, rödbetsgelé, tomatgelé, ättiksgurkgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida), majonnäs m m.

  6. Geléad smörgås med gott pålägg är ett perfekt mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    286,77 kcal
  • Energi (kJ)
    1201,98 kJ
  • Fett
    14,44 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,67 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,41 g
  • Mättade fettsyror
    8,10 g
  • Fibrer
    7,17 g
  • Kalcium
    4 mg
  • Kalium
    0,50 mg
  • Kolesterol
    35,84 mg
  • Kolhydrater
    32,56 g
  • Disackarider
    0,07 g
  • Magnesium
    0,80 mg
  • Natrium
    69,20 mg
  • Protein
    3,35 g
  • Vatten
    102,23 g
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    0,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet