INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vatten1 dl
- Matfett14 g
- Bröd, kantskuret (utan hela korn)80 g
TILLAGNING
1. Blanda vatten, Thick & Easy™ och matfett. Hetta upp.
2. Lägg ner brödet i kastrullen, låt dra. Lägg upp. Låt svalna.
3. Lägg på mjukt pålägg. Dekorera.
TIPS!
Exempel på mjukt pålägg: Äggkräm, sillgelé, örtbakad skinka, kall tunt skivad timbal, leverpastej, mjukost m m.Förslag på lämplig dekoration: Senap, rödbetsgelé, tomatgelé, ättiksgurkgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida), majonnäs m m.
Geléad smörgås med gott pålägg är ett perfekt mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)286,77 kcal
- Energi (kJ)1201,98 kJ
- Fett14,44 g
- Enkelomättade fettsyror2,67 g
- Fleromättade fettsyror0,41 g
- Mättade fettsyror8,10 g
- Fibrer7,17 g
- Kalcium4 mg
- Kalium0,50 mg
- Kolesterol35,84 mg
- Kolhydrater32,56 g
- Disackarider0,07 g
- Magnesium0,80 mg
- Natrium69,20 mg
- Protein3,35 g
- Vatten102,23 g
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,29 mg