Grundrecept fiskgelé med sopp- och såsbas, berikad

GRUNDRECEPT FISKGELÉ med Sopp- & såsbas, berikad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 3717 eller Lax- och fiskpuré 58989.

  2. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  3. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  4. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  5. Serveras kall med tjock sås och grönsaksgelé.

  6. TIPS!
    Sopp- och såsbas är berikad med vitaminer och mineraler.

  7. Erbjud denna näringsberikade fisk i gelékonsistens på veckans matseldel, ett bra alternativ för de som vill ha något mer lättsmält.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    98 kcal
  • Energi (kJ)
    411 kJ
  • Fett
    5,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    1,15 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    67,50 mg
  • Kalium
    215 mg
  • Kolhydrater
    3,95 g
  • Magnesium
    38 mg
  • Niacin
    3,80 mg
  • Protein
    8,45 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vitamin B12
    0,55 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,80 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    0,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet