
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Buljongpulver
- Malda kryddor
TILLAGNING
Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 3717 eller Lax- och fiskpuré 58989.
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall med tjock sås och grönsaksgelé.
TIPS!
Sopp- och såsbas är berikad med vitaminer och mineraler.Erbjud denna näringsberikade fisk i gelékonsistens på veckans matseldel, ett bra alternativ för de som vill ha något mer lättsmält.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)98 kcal
- Energi (kJ)411 kJ
- Fett5,40 g
- Enkelomättade fettsyror2,25 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror1,15 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,15 mg
- Kalcium67,50 mg
- Kalium215 mg
- Kolhydrater3,95 g
- Magnesium38 mg
- Niacin3,80 mg
- Protein8,45 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,80 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,90 mg