
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingpuré45 g
- Sopp- och såsbas, berikad50 g
- Ananaspuré5 g
- Gelatinblad1 g
- Buljongpulver
- Curry
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Geléad mat baserad på Findus Puré går bra att frysa.Laga kyckling à la cecil i gelékonsistens som en av veckans middagar. Serveras kall i bitar tillsammans med tjock, varm sås, potatismos och grönsaksgelé bredvid.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)105,50 kcal
- Energi (kJ)441,40 kJ
- Fett6,46 g
- Enkelomättade fettsyror2,97 g
- Fleromättade fettsyror1,44 g
- Mättade fettsyror1,41 g
- Fiber0,10 g
- Järn1,18 mg
- Kalcium62,25 mg
- Kalium147 mg
- Kolhydrat5,54 g
- Magnesium34,75 mg
- Niacin4,78 mg
- Protein6,43 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vitamin B120,64 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,50 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,02 mg