INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lutfiskspad50 g
- Gelatinblad1,60 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med tjock traditionellt smaksatt vit sås bredvid, potatismos och ärtgelé.Lutfisk i gelékonsistens, ett perfekt alternativ att erbjuda till middag under julen.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)53,65 kcal
- Energi (kJ)224,75 kJ
- Fett1,30 g
- Enkelomättade fettsyror0,04 g
- Fleromättade fettsyror0,08 g
- Mättade fettsyror0,15 g
- Järn0,19 mg
- Kalcium72 mg
- Kalium142 mg
- Kolesterol12,95 mg
- Kolhydrater0,95 g
- Magnesium16 mg
- Natrium15 mg
- Niacin1,95 mg
- Protein9,44 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten46,50 g
- Vitamin D0,41 µg
- Vitamin E0,05 mg
- Zink0,23 mg