Lutfisk

LUTFISK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med tjock traditionellt smaksatt vit sås bredvid, potatismos och ärtgelé.

  5. Lutfisk i gelékonsistens, ett perfekt alternativ att erbjuda till middag under julen.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    53,65 kcal
  • Energi (kJ)
    224,75 kJ
  • Fett
    1,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,08 g
  • Mättade fettsyror
    0,15 g
  • Järn
    0,19 mg
  • Kalcium
    72 mg
  • Kalium
    142 mg
  • Kolesterol
    12,95 mg
  • Kolhydrater
    0,95 g
  • Magnesium
    16 mg
  • Natrium
    15 mg
  • Niacin
    1,95 mg
  • Protein
    9,44 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    46,50 g
  • Vitamin D
    0,41 µg
  • Vitamin E
    0,05 mg
  • Zink
    0,23 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet